IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČLANU VUČIĆEVE STRANKE : „Glasam za onog ko uradi put, ako to budu Turci– PRAVIM DŽAMIJU…

“Glasao bih za onoga ko napravi put. Neka naprave Turci – za njih ću da glasam. Ako Turci naprave put, ja obećavam da ću ovdje na vrh dvorišta džamiju da napravim”, zaključuje Stefanović u razgovoru za N1.

Stanovnici sela Mojsinje u opštini Ćićevac u Srbiji do kuća mogu jedino strmim, propalim putem i to u dužini od oko šest kilometara.

Bilo da do sela krenu iz pravca Ćićevca, kome teritorijalno pripadaju, ili Aleksinca – odakle im je, kako kažu, “civilizacija” bliže, automobile oštećuju, a opština i država sjete ih se, tvrde, samo uoči izbora.

Put jedini, uzak, propao i pun krivina. Posljednji put je na njemu rađeno kada su bili posljednji izbori u Kraljevini Jugoslaviji, kaže Miroslav Đurđević. A bilo je to, kaže, prije 80 i više godina, koliko je on star.

“Bilo je i komunista i radikala, socijalista, i naprednjaka poslije. Svi su obećavali, ali su zaboravili. Pred izbore obećavaju, to su brda i doline sve…”, dodaje Đurđević, rođeni Mojsinjac.

Ovaj kraj, koji još nazivaju “Mojsinjskom Svetom gorom”. Sa prvim kišama put postaje neprohodan, ljekari ne dolaze, a ni druge službe.

Đurđevićev susjed Radoljub Stefanović, jedan od rijetkih mještana, sazidao je kuću na svom imanju, do koga, kaže, jedva dolazi automobilom. Naglašava da mu ni članstvo u SNS-u nije pomoglo.

“Eto, ja kao član te stranke čekam i po 15 dana da me prime, a ne tražm ništa lično”, naglašava Stefanović.

Čitaj još:   VIC DANA OD KOGA SE PLAČE OD SMIJEHA: Došao ĐETIĆ u školu... (foto)

Smatra da zaslužuje da, ako plaća porez i ima legalni stambeni objekat, treba da ima mogućnost da do njega dođe.

“Ja sam napravio kuću ovdje i hoću ovdje da živim”, ističe Stefanović.

Kako prolaze građani koji nisu članovi ni jedne stranke na vlasti?

Rodoljub Stefanović: Pa nikako.

Zato se i on sa Mojsinjem oprašta na jesen. Ali, zato je u svako doba godine slao dopise svim ministarstvima koja bi mogla da budu nadležna za to što Mojsinje nije povezano sa svijetom.

Odgovori, tvrdi, tipski. Obavijestio je i Predsjedništvo Srbije da će doći da štrajkuje glađu. Od predsjednika opštine Ćićevac je, tvrdi, dobio jasnu poruku.

“On mi, kaže, deset godina piše, to je bilo ihihi prije, za put i ja, kaže, iz inata neću da mu uradim put”, dodaje ovaj Mojsinjac.

Predsjednik Opštine Ćićevac Zlatan Krkić, odgovara da to nije bilo u tom kontekstu, a da to nisu njegove riječi. I nije inat u pitanju, dodaje za N1 prvi čovjek Ćićevca, već izuzetno teška i skupa dionica za koju Ćićevac nema para. Tvrdi da nije bio neaktivan po ovom pitanju i najavio da će veći dio puta Putevi Srbije uskoro početi da grade, ali brdoviti krak do Mojsinja, od oko dva kilometra – nije u planu, ali će biti poboljšan.

“Zašto nije rekao da je Zlatan Krkić doveo vodu”, pita Krkić.

Čitaj još:   SPEKTAKL U POVRATKU ZORANA KESIĆA: Kako je razmontirao Vučića i Dodika već u prvoj epizodi nove sezone... (foto i video)

N1: Ali oni nemaju ni vodu…

Krkić: Oni nemaju, nemaju naravno, ali nije imao ni Ćićevac.

“Glasao bih za onoga ko napravi put. Neka naprave Turci – za njih ću da glasam. Ako Turci naprave put, ja obećavam da ću ovdje na vrh dvorišta džamiju da napravim”, zaključuje Stefanović u razgovoru za N1.

Beograd, 11. avgusta 2019.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (na slici) izjavio je danas da pripadnici protesta “1 od 5 miliona”, koji su ispred zgrade Predsednistva nasilno srusili zastitinu ogradu, i sami znaju da su krsili zakon i dodao da ce od obezbedjenja traziti da ubuduce sklone ograde dok od ucesnika protesta ocekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andricevom vencu. FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

izvor: SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši