IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZA, BRUTALNOG UBISTVA U SARAJEVU: „Edvin i Sumeja su se parkirali ispred kafane pa se posvađali, a onda…“

Edvin A. (25) iz Goražda, osumnjičen za ubistvo svoje djevojke Sumeje Dedović (25), juče je predat u Kantonalno tužilaštvo (KT) u Sarajevu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika,, Putovanje, Zanimljivosti, ponedeljak 14: 10… 09: 52… IZA, BRUTALNOG UBISTVA U SARAJEVU: „Edvin i Sumeja su se parkirali ispred kafane pa se posvađali, a onda…“

DANAS JE Portparol KT Sarajevo Azra Bavčić, navodeći inicijale, kazala da će postupajući tužilac ispitati osumnjičenog nakon čega će odlučiti o daljim mjerama…

– Nakon ubistva uhapšen je i D. G. koji je predat Sudskoj policiji FBiH, jer je za njim ranije raspisana centralna potjernica zbog narkotika – rekla je Bavčićeva.

Izvor blizak istrazi je kazao da Damir G., inače Edvinov cimer, nije osumnjičen za ubistvo, ali da je tu noć bio s njima u društvu.

Stravični zločin desio se u subotu u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Stup kada je ispred kafane kod pijace “Heco” pronađeno Sumejino tijelo, a isti dan policija je uhapsila njenog momka Edvina zbog sumnje da je ubio.

– Njih dvoje su se u ranim jutarnjim časovima parkirali ispred kafane gdje su se posvađali. Ubrzo su se strasti smirile i ušli su u objekat. Nisu dugo ostali, jer su prema riječima očevidaca, popili po piće i izašli napolje – kazao je izvor i dodao da su se nakon izlaska ponovo posvađali kada je Edvin zbog ljubomore izvukao pištolj i upucao je. Prema navodima federalnih medija, Edvin se nakon ispaljenog hica vratio u kafanu, a ubrzo su se čuli povici da je djevojka ubijena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštilo je u subotu da su nakon prijave da je pronađeno beživotno žensko tijelo  izašli na teren i obavili uviđaj kojim je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva.

Čitaj još:   The Bomber of Sandžak: Očekujem kao i uvjek pobjedu u Hesenu- Wolfhagen u Subotu ,13.Oktobra

– Utvrđeno je da je stradala ženska osoba, rođena 1994. godine. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela – naveli su u saopštenju.

Nezvanično, ispitano je desetak osoba, nakon čega su istražitelji kao glavnog osumnjičenog identifikovali Edvina. Mediji su prenijeli da ima dva pištolja, za koje navodno ima dozvole.

Edvin A. je zajedno sa cimerom Damirom G. (40) iz Velike Kladuše živio na Ilidži.

– Njih dvojica su, zajedno sa Sumejom, bili u kafani na Ilidži. Edvin je cimera odvezao u stan, a sa stradalom otišao u kafanu u naselje Stup – kazao je izvor. Prema njegovim riječima, policija je prilikom pretresa stana u kome su njih dvojica živjeli pronašla narkotike i uhapsila Damira za kojim je već bila raspisana potjernica zbog droge...

izvor SB

Čitaj još:   SARAJEVO: Pucnjava u poznatom restoranu jedna osoba teško ranjena, napadač u bjekstvu... (foto + video)
PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši