IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAMP, BIZARAN I PRIJETI: “Neobično pismo turskom kolegi Erdoganu…

Pismo je procurilo u američke medije, a nedugo potom dobilo i potvrdu autentičnosti iz Bijele kuće…

ANKARA: Svijet,Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 17: 10… 09: 02…   TRAMP, BIZARAN I PRIJETI: “Neobično pismo turskom kolegi Erdoganu…

Američki predsjednik Donald Tramp napisao je neobično pismo turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu kojim ga je nimalo diplomatski upozorio da ne bude “grubijan” i “budala”, potvrdio je izvor iz Bijele kuće.

“Dragi gospodine predsjedniče”, započeo je Tramp.

“Hajde da razradimo dobar sporazum. Ne želite da budete odgovorni za pokolj hiljada ljudi, ne želite da budete odgovorni za uništenje turske ekonomije, što ću ja učiniti” ako to bude potrebno, nastavio je.

Zatim je pomenuo ekonomske sankcije koje je Amerika nametnula Turskoj kako bi obezbijjedila oslobođenje američkog pastora zatvorenog u Turskoj. “To je samo mali dio onoga što bismo moglo biti”, poručio je američki predsjednik.

Čitaj još:   Ovako je JOSIP BROZ Tito DOČEKAO 1980: Nije znao da mu je POSLEDNJA, svi su primijetili ovaj detalj... (foto, video)

“Naporno sam radio kako bih rešio neke od vaših problema. Nemojte izneveriti svijet. Možete sklopiti odličan dogovor”, pisao je dalje Tramp i naznačio da je zapovjednik kurdskih snaga spreman na pregovore i ustupke.

Istorija će biti dobra prema vama ako ovo učinite ispravno i ljudski, poručio je Tramp turskom predsedniku.

“Ali ako se ne dogode dobre stvari, zauvek ću vas gledati kao đavola. Ne budite opasan momak. Ne budite budala”, napisao je Tramp na kraju.

Tursku akciju na sjevernu Siriju omogućila je Trampovo naređenje američkim snagama da se povuku iz tog područja.

Izvor agencije

Komentariši