IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR: Zbog hapšenja Guzman juniora, El Čapovog sina, krvave ulice…(foto + video)

Meksički grad poprište sukoba bezbjednosnih snaga i članova narko-kartela; Guzman junior vrlo brzo pušten da bi se spriječila eskalacija nasilja…

KULIJANAK (Meksiko): Svijet, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, petak 20: 10… 23: 12…  HOROR: Zbog hapšenja Guzman juniora, El Čapovog sina, krvave ulice…(foto + video)

GRAD Kulijakan u Meksiku bio je poprište krvavih sukoba nacionalnih snaga bezbjednosti i pripadnika moćnog narko-kartela “Sinaloa”, koji su izbili zbog hapšenja Ovidija Guzmana Lopeza, sina čuvenog narko-bosa Hoakina Guzmana, poznatog kao El Čapo.

Guzman junior je uhapšen tokom rutinskog pretresa njegove kuće. Kada se vijest pročula, članovi “Sinaloe” su organizovali veliki napad, u namjeri da što prije izbave Ovidija Guzmana iz zatvora. Grad je tada postao prava ratna zona.

Snimci sa meksičke televizije prikazuju naoružane muškarce koji pucaju na policiju, dok unaokolo leže mrtva tijela, spaljena vozila, zapaljene barikade, gust dim...

Bitka za oslobađanje Ovidija Guzmana buknula je u blizini državnog tužilaštva, a borbe su se, potom, proširile na nekoliko drugih dijelova grada. Policija je potvrdila da su neki od službenika povređeni, ne precizirajući kakve su povrede u pitanju. Ministar obezbjeđenja Alfonso Durazo rekao je da je patrola militarizovane policije Nacionalne garde bila pod jakom vatrom iz kuće u kojoj je bio Guzman, čime su bili prisiljeni da se povuku radi vlastite sigurnosti.

Čitaj još:   SARAJEVO: Održani protesti protiv Povorke ponosa... (foto i video)

Vlasti su potom objavile da je Guzman pušten iz pritvora da bi se izbjegla eskalacija nasilja. Kako je istakao predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador, ovim potezom izbjegnuto je krvoproliće i sačuvani su životi.

– Ne može se vatrom odgovoriti na vatru – istakao je Obador. On je takođe najavio da će okupiti bezbjednosne službe, a naročito pripadnike Nacionalne garde, da bi se utvrdila dalja strategija obračuna sa narko-mafijom. Lopez Obrador je, podsjećaju mediji, izabran za najvišu državnu funkciju upravo zbog njegove platforme o rušenju narko-kartela.

Mlađi Guzman preuzeo je očevu ulogu u kartelu, ali se o njemu ne zna mnogo. Prema informacijama koje su mediji objavili, Ovidije je u dvadesetim godinama, a i u SAD ga traže zbog krijumčarenja droge.

Jedan od najmoćnijih svetskih narko-bosova, El Čapo (62), osuđen je u Americi na doživotni zatvor, plus 30 godina dodatne zatvorske kazne.

Krv na asfaltu AP Photo

Izvor agencije

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Dobio, informaciju da se MILOJKO Spajić krio u skladištu, ujak mu kadrira po Vladi Crne Gore i možda preuzme ANB... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši