IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Trojica od četverice rođenih Pljevljaka, dilera droge, nagodili se s Tužilaštvom BiH…

Riječ je o onima koji su “pali” prošle godine sa 800 kilograma marihuane u Istočnom Sarajevu…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, petak 18: 10… 09: 52…   Trojica od četverice Pljevljaka, dilera droge, nagodili se s Tužilaštvom BiH…

DAKLE, Trojica optuženih za međunarodni promet droge u potpunosti su sporazumno priznali krivicu, saopćilo je Tužilaštvo BiH. Predložene su kazne od ukupno 14 godina zatvora, uz novčanu kaznu od 40.000 KM i oduzimanje nezakonite imovinske koristi, dok se protiv prvooptuženog nastavlja sudski postupak.

U predmetu za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, trojica optuženih su u prisustvu advokata sporazumno priznali krivicu te u potpunosti priznali odgovornost za krivična djela za koja ih tereti optužnica Tužiteljstva BiH. Krivicu su priznali državljani Crne Gore, Đ.R. rođen 1981. godine u Pljevljima, V.S., rođen 1996. godine u Pljevljima i T.M., rođen 1980. godine u Pljevljima.

Za optužene su predložene kazne sukladno njihovoj ulozi i odgovornošću u počinjenim krivičnim djelima i to:

Čitaj još:   AMINA Brahić: Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima, nedopustiva diskriminacija na nacionalnoj osnovi... (foto, video)

-Đ.R., kazna zatvora u trajanju od 6 godina, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM, te oduzumanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 6.000 eura.

-V.S., kazna zatvora u trajanju od 3 godine i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 350 eura.

-T.M., kazna zatvora u trajanu od 5 godina i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.000 eura.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a nakon prihvatanja sporazuma, bit će odmah upućeni na izdržavanje kazne. Protiv prvooptuženog u predmetu, V.B., rođenog 1986. godine u Pljevljima, postupak se nastavlja.

Sporazumno priznanje odnosi se na predmet iz 2018. godine, kada je u mjestu Krupac, u Istočnom Sarajevu, u noći 07./08. oktobra, zaustavljen kamion crnogorskih registarskih oznaka, u kojem je otkrivena i zaplijenjena opojna droga marihuana-skunk u količini od oko 800 kilograma.

Zaplijenjena opojna droga bit će u zakonskom postupku nakon pravomoćnosti presude uništena, saopćilo je Tužilaštvo BiH…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši