IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠEN BOMBAŠ SA SOKOCA: Krio se 13 godina, pa došao u Srbiju da ubije političara… (foto)

Pripadnik kriminalne grupe sa Sokoca, uhapšen je nedavno na granici zbog sumnje da je 2006. podmetnuo i aktivirao eksploziv koji je usmrtio tadašnjeg vođu “bežanijskog klana” predsednika FK Bežanija…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, petak 18: 10… 10: 52…  UHAPŠEN BOMBAŠ SA SOKOCA: Krio se 13 godina, pa došao u Srbiju da ubije političara…

Velimir Simić, je dolijao posle 13 godina, kada je ponovo došao u Srbiju, kako se sumnja, da bi odradio novu likvidaciju.

Mediski izvor navodi daje Simić jedan od najvećih stručnjaka za eksplozive u podzemlju i da kriminalac poput njega nije slučajno došao u Srbiju.

-Poznat je po tome što radi s vojnim eksplozivima. Veoma je cijenjen u kriminalnim krugovima i postoje informacije da usluge naplaćuje čak 100.000 eura.

Nakon njegovog hapšenja otkriveno je da je koristio “specijalne”, mobilne telefone sa kriptovanom zaštitom. Trenutno se češlja njegova komunikacija.

Čitaj još:   DORUČAK DA VAM BUDE BOGAT PROTEINIMA I VLAKNIMA: Na ovaj način ćete mršati, a ostati zdravi... (foto)

Istražuje se da li je u Srbiju došao po direktivi jednog od crnogorskih klanova, kako bi se obračunao sa njihovim suparnicima, ali ima indicija i da je meta trebalo da bude jedan funkcioner MUP, pa čak i neko iz političkih struktura navodi sagovornik za printane medije.

Simića je sa ubistvom Mijatovića i Novakovića povezao DNK sa mjesta zločina. Oni su ubijeni 1. oktobra 2006. na parkingu u Ulici Marka Čelebonovića 47 na Bežanijskoj kosi…

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši