IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zoran Pantić, uhapšen u Švajcarskoj: UBIO ŠEST ČLANOVA JEDNE BOŠNJAČKE PORODICE… (foto)

Uhapšen u Švajcarskoj slijedi prebacivanje u Bijeljinu odakle je i pobegao…

ŽENEVA: Svijet, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti ponedeljak, 21: 10… 19: 52… Zoran Pantić, uhapšen u Švajcarskoj: UBIO ŠEST ČLANOVA JEDNE BOŠNJAČKE PORODICE…

Osuđen za ubistvo šestočlane bošnjačke porodice iz Teslića Zoran Pantić uhapšen je u Švajcarskoj i biće prebačen u zatvor u Bijeljini iz kojeg je pobjegao prije 24 godine.

Pripadnici kriminalističke policije locirali su Pantića u Švajcarskoj poslije nekoliko godina intenzivnog rada, izjavila je agenciji načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP RS Mirna Miljanović.

SAMA Miljanović je kazala da se Pantić u Švajcarskoj oženio švajcarskom državljankom, uzeo njeno prezime i podnio zahtjev za državljanstvo. On je prethodno preuzeo identitet svog brata, odnosno imao je dokumente na ime Dalibor Pantić, pod kojim se oženio, predstavljajući se kao državljanin Srbije.

Pantić je sredinom oktobra 1993. godine sa više osoba obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koja se u to vrijeme nalazila u hotelu “Krin” u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti na teritoriju Srbije preko Drine.

Članove porodice Isić, Pantić je sa još nekoliko osoba povezao teretnim vozilom TAM ka Drini, ali se tokom puta sa saučesnicima dogovorio da porodicu Isić ubiju i uzmu im novac i druge dragocjenosti.

Čitaj još:   PREDSJEDNICA KOSOVA POZVALA EU DA REAGUJE: „Politika Srbije na Kosovu i regionu i ciljevi `srpskog sveta` su povratak politici 90- ih…“ (foto)

Oni su porodicu Isić dovezli do naselja Međaši, gdje je prvo jedan od Pantićevih saučesnika iz poluautomatske puške ubio dvije žene i jedno djete, a zatim je Pantić ubio muškarca, još jednu ženu i još jedno djete. Žrtve su potom bacili u Drinu.

Za taj zločin Pantić je osuđen na zatvorsku kaznu od 12 godina i deset mjeseci.

Iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini pobegao je 22. oktobra 1995. godine i od tada je bio nedostupan organima manjeg bh entiteta Republike Srpske...

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši