Zanimljivosti

Sarajevo: STIGLI NAJBOLJI BORCI, Svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u kik-boksu… (foto)

U Sarajevo su na Svjetsko prvenstvo u kik- boksu, prema navodima organizatora, doputovale reprezentacije iz 59 zemalja…

SARAJEVO: Svijet, Sport, boks,Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22: 10… 21: 02… Sarajevo: STIGLI NAJBOLJI BORCI, Svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u kik-boksu…

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“ u Sarajevu danas je svečano otvoreno 22. svjetsko prvenstvo u kik-boksu…

Organizatori prvenstva su Kik – boksing savez BiH i CBS Tešanj, a borci će se za odličja boriti od 22. do 26. oktobra. Svjetsko seniorsko prvenstvo okupilo je najbolje borce kik-boksinga na jednom od najvećih sportskih događaja u posljednje vrijeme u BiH.

U Sarajevo su povodom Svjetskog prvenstva u kik-boksu, prema navodima organizatora, doputovale reprezentacije iz 59 zemalja, koje će biti smještene u kompleksu hotela “Hills” na Ilidži. U sportskom nadmetanju učestvovaće više od 800 takmičara, a borbe će se odvijati u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra”.

Prvenstvo je zvanično otvorenim proglasio Fadil Novalić, premijer Vlade Federacije BiH, koja je generalni sponzor događaja.

Uoči Svjetskog prvenstva, Salko Zildžić, selektor bh. kickboxing reprezentacije, istakao je da su učinili sve da se takmičari pripreme na najbolji mogući način te da očekuje nastavak dobrih rezultata i osvajanja medalja sa prethodnih prvenstava. Kao kandidate za neku od medalja naveo je Ahmeda Krnjića, Igora Emkića, Mesuda Selimovića i Jasminu Merdić.

Borci iz cijelog svijeta u narednih pet dana borit će se u disciplinama K1, low kick i light contact. Maskota Svjetskog prvenstva je bosanski zmaj “Zmaki“.

Osim Novalića, svečanoj ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u kickboxingu prisustvovali su, između ostalih, Roy Beker, predsjednik Svjetske kik-boksing asocijacije (WAKO), koja je nedavno primljena u Međunarodni olimpijski komitet i nada se da će uskoro ući u krug olimpijskih sportova, kao i Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH...

http://iBalkan.net

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VELIKA DRAMA Milivoje KATNIĆ počeo i štrajk žeđu… (foto)

Bivši glavni specijalni tužilac ogorčen postupanjem Specijalnog državnog tužilaštva odlučio se za ultimativni protest... https://twitter.com/Pobjedacg/status/1787464118577868840…

2 sata ago

TUGA sa Konjević Polja i obala DRINE: Na ahiret preselıo ĆAZIM Jusupović BADE, potpredsjednik SO Bratunac  i lider povratka Bošnjaka… (foto, video)

Tužna vijest je stigla iz Bratunca. Sinoć je, od posljedica moždanog udara, umro potpredsjednik Skupštine…

2 sata ago

TUGA OKOVALA SARAJEVO: Na ahiret preselio u 18. godini EMIN MULİĆ- “Opraštamo se slomljenog srca”… (foto)

Emin Mulić, mladić iz Sarajeva, preselio je na ahiret u četvrtak u 18. godini života,…

3 sata ago

ANDRIJA Nikolić: Crna Gora je danas satelit u orbiti Srbije, RAJO Mandić, guverner ALEKSANDRA Vučića u našoj državi… (foto)

ANDRIJA Nikolić, predsjednik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, Nadam se da će najavljeni format novog…

7 sati ago

ŠEF srpske diplomatije MARKO Đurić: CRNA GORA pere savjest amandmanima na Rezoluciju, da ne izgleda da su protiv Srbije… (foto)

Šef srpske diplomatije Marko Đurić saopštio je da ako dođe do ulaganja amandmana Vlade Crne…

8 sati ago

AMINA Cikotić: ALEKSANDRA Vučića bilo blam, da podnosi besmislene amandmane, pa angažovao kurira MILOJKA Spajića… (foto)

"U Rezoluciji ne piše da je zemlja ravna, ipak nek' podnesu i treći amandman da…

8 sati ago

This website uses cookies.