IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVIČNA TRAGEDIJA U BiH: ŠAMPION u kick-boksu DŽEMAL ubijen u buregdžinici

Džemal Mahmić, višestruki prvak BiH u kick-boksu, premino je od povreda zadobijenih u jutrošnjoj pucnjavi koja se desila u buregdžinici Lađana u zeničkom naselju Londža.

Pucnjava se, kako je potvrdila Aldina Ahmić, portparolka Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, desila jutros oko 9.15 sati

Povrijeđeni je odmah prevezen u zeničku bolnicu, no ljekari mu nisu mogli pomoći.

Na mjestu događaja još traje uviđaj, a policija i dalje traga za osobom koja je pucala.

Također, još nije precizno utvrđeno iz kojeg je oružja pucano. Neslužbeno se moglo čuti da je u Mahmića ispaljen rafal.

Mahmić je bio akter više obračuna proteklih godina, od ubistva prolaznika Amera Pivića, do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kad je kratko bio u bjegstvu. Bivši bokserski šampion u dva navrata je napadan od strane kriminalnih grupa.

Čitaj još:   TUTIN: PIJANI POLICAJAC BOBAN, IZAZVAO UDES A ZATIM SE TUKAO SA POLICIJSKOM PATROLOM

U svojim iskazima medijima i u javnosti je tvrdio “da je reagovao braneći mladiće koji su dolazili u boksertski klub u kojem je radio, jer nije mogao da šuti na maltretiranje omladine koja je trenirala u klubu od strane lokalnih dilera i kriminalaca”.Nisu poznati povodi, ni uzroci za kasnije obračune, ali u posljednja tri registrovana u medijima on je bio predmet napada i pokušaja ubistva. očigledno da je neko kome se Mahmić “debelo zamjerio” ovaj put uspio u svojoj nakani. Mahmić je bivši evropski prvak u kik-boksu, rođen 1986. godine.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši