IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOSOVSKA POLICIJA ZABRANILI ULAZ NA KOSOVO DJEČACIMA KK ”RAS” iz NOVOG PAZARA

Pripadnici Kosovske policije su na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka zabranili ulazak na Kosovo dječacima Košarkaškog kluba “Ras” iz Novog Pazara.

Pionirska i kadetska selekcija “Rasa” su trebalo da u Mıtrovici odigraju utakmice protiv svojih vršnjaka iz “Trepče” i “Poletarca”.

U okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije planiran je bio i meč između domaće “Trepče” iz KK “Novi Pazar” ali, kako je za Kosovo online potvrđeno u ovom klubu, oni nisu ni krenuli na put, jer im je poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak na Kosovo.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba “Poletarac” iz Sjeverne Mitrovice Saša Trpković rekao je za portal Kosovo online da je neshvatljivo da se djeci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

Čitaj još:   BLISTAV START WESTENDA ESADA GOLOŠA

Već duže vrijeme problem sa ulaskom na Kosovo imaju brojne sportske ekipe iz Srbije, a najnoviji primjer je zabrana za fudbalere Crvene zvezde iz Beograda koji su svoj meč osmine finala Kupa Srbije trebali da odigraju protiv FK „Trepča“ u Žitkovicu kod Zvečana. Oni su, odlukom Kosovske policije, a po nalogu vlade Kosova, vraćeni sa prelaza Jarinje, iako su preporuku za odigravanje ove utakmice u Žitkovcu dale i FIFA i UEFA.

Izvor: Kosovo online

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more

KOSOVO: Kolone vojnih vozila Kfora na sjeveru…

Kako javljaju mediji sa sjevera Kosova, u koloni je bilo Read more

Komentariši