IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIZNIS ZA BRITANCA: MIGRANTI U BIHAĆU SU MU ZLATNI RUDNIK, Vozi se poršeom, kazne od par hiljada eura plaća bez da trepne, kome sve nudi usluge (foto i video)

Inspektori, zapečatili restoran “Heman” u Đačkoj ulici u Bihaću u vlasništvu Fataha Hemana, državljanina Velike Britanije, arapskog porekla…

BIHAĆ: BiH, Ekonomija, Crna Hronika,Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 27: 10… 11: 25… BIZNIS ZA BRITANCA: MIGRANTI U BIHAĆU SU MU ZLATNI RUDNIK, Vozi se poršeom, kazne od par hiljada eura plaća bez da trepne, kome sve nudi usluge (video)

DAKLE Su mu po raznim osnovama uručili kazne ukupne visine od 9.000 KM (4.500 eura), a policija je Hemana privela zbog boravka 16 migranata u prostoru iznad restorana iako nije imao dozvolu za pružanje smještajnih usluga.

Heman je nakon 24 sata pušten na slobodu, objekat je nakon 8 dana otpečaćen i nastavio je sa radom samo što je sada prijavljen na BiH državljanina. Kazne koje su mu izrekli inspektori je platio odmah.

“Pomagao sam ljudima, nisu imali gdje”, izjavio je Heman prilikom saslušanja u policiji.

Ovo je samo jedan od primjera u Unsko – Sanskom kantonu da nekome migrantska kriza predstavlja odličan izvor zarade…

“Nastavili smo da pratimo rad restorana i on je pod stalnim nadzorom”, rečeno nam je iz Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove.

Postavlja se i pitanje kako je Heman dobio za vrlo kratko vreme dozvolu za rad?

Čitaj još:   Danas se bira najljepša Crnogorka... (foto)

Prema saznanjima iz dobro obavještenih izvora Heman od 2015. godine živi i otvara, pokreće biznise u onim zemljama u kojima je fokus migrantske rute kretanja. Indikativno je da u vremenu kada je Bihać skoro postao grad staraca, kada svi odlaze glavom bez obzira i bez zadrške, Britanac, arapskog porijekla dolazi i otvara restoran orijentalne kuhinje. Za ovog Britanca rade konobari, mladići iz Bihaća.

Iz svog luksuznog Poršea kojim se često vozi gradom, gleda patnju Bišćana koji više nemaju snage da se bore s problemima krize. Nedaleko od objekta ovog Britanca smiješten je i objekat u kojem se nalaze “Ilma” market, rent-a-kar firma, i “Rio Mare” motel.

Noćenje u ovom motelu košta 20 KM (10 eura), i u poslednjih nekoliko mjeseci u njemu uredno spavaju migranti. Dok BiH državljanin mora da ostaviti neki lični dokument na svakoj recepciji, migranti kojima niko ne može utvrditi identitet bez problema plate noćenje.

Mujo Koričić, komesar policije USK kaže da je za prvih devet mjeseci ove godine zabieleženo 168 krivičnih dijela i 158 prekršaja. Međutim, “preduzetnike” poput Hemana to ne interesuje.  Na društvenoj mreži Fejsbuk građani Bihaća svakodnevno objavljuju fotografije i primjere gdje pojedinci izdaju smještaj migrantima i od toga zarađuju veliki novac. “Kupanje je 5 maraka”, samo je jedan od komentara na takvu objavu...

izvor agencije

Čitaj još:   MOMČILO Radulović- Predsjednik Evropskog pokreta: Oko MILOJKA Spajića postoje prosrpske i proruske struje... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši