IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ubijen lider ISIL-a, Abu Bakr al-Bagdadi, Tramp likuje… (foto)

Obavještajni izvori iz Sirije, Iraka i Irana javljaju da je u vojnoj operaciji u Siriji ubijen vođa IDIL-a Abu Bakr al-Bagdadi, piše Reuters…

VAŠINGTON: Svijet, Crna Hronika,Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 27: 10… 10: 15… Ubijen lider ISIL-a, Abu Bakr al-Bagdadi, Tramp likuje… 

UBIJEN LIDER ISLAMSKE DRŽAVE? Još nema zvaničnih potvrda, ali je Tramp sinoć tvitovao: DESILO SE NEŠTO VELIKO…

Bagdadi je navodno bio meta tokom noćne akcije u kojoj su učestvovali helikopteri, ratni avioni i sukobi na terenu u selu Brisha blizu turske granice.

Predsjednik SAD-a Donald Tramp sinoć je na Twitteru napisao: “Nešto veliko se upravo dogodilo”.

Jedan od iračkih izvora rekao je za Reuters da je obavještajni tim Iraka zadužen za praćenje lidera tzv. Islamske države al-Bagdadija potvrdio njegovo ubistvo. Isto su javili i izvori iz Irana.

Treba istaći da ovo nije prvi put da se pojavljuju informacije o smrti al-Bagdadija, ali do sada nisu bile potvrđene iz više izvora sa različitih strana kao danas. U prilog svemu ide i Trumpova objava na društvenim mrežama.

Čitaj još:   UŽAS SRBIJE: Postavljen bilbord Ratka Mladića, Vlast šuti o slavljenju ratnih zločinaca... (foto)

Iračka državna tv saopstila je danas da će emitovati snimak američkog napada u Siriji u kojem je ubijen lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi.

Tv je istovremeno citirala i reči jednog eksperta za terorizam koji je kazao da su iračke obaveštajne agencije pomogle u lociranju Bagdadija, javio je Rojters.

Za Bagdadija se dugo mislilo da se krije duž iračko-sirijske granice.

Predvodio je Islamsku državu od 2010. godine kada je ona još bila ogranak Al Kaide. Islamska država je na vrhuncu moći vladala milionima ljudi na teritoriji koja se prostirala od sjeverne Sirije do predgrađa Bagdada.

Međutim, pad Mosula i Rake, uporišta Islamske države u Iraku, značio je i krah Islamske države od kada je El Bagdadi bjegunac...

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši