IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAŽNI VIDOVNJACI, OHLADILI CRNOGORCA ZA 44.000 EURA : Tražili zlato u dvorištu, na kraju pokušali da mu otmu stan… (foto)

Lažni vidovnjak se lažno prikazivao da je magnet krenuo iz Srbije za Crnu Goru, te da je zaustavljen na granici jer je bilo neophodno da se preveze blindiranim vozilom i da se plate troškovi…

HERCEG NOCI: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 31: 10… 21: 55… LAŽNI VIDOVNJACI, OHLADILI CRNOGORCA ZA 44.000 EURA : Tražili zlato u dvorištu, na kraju pokušali da mu otmu stan…

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu protiv S.N. (37) i L.T. (37), inače emotivnih partnera, da su preko društvene mreže Facebook prevarili sugrađanina S.G. i uzeli mu preko 44.000 eura.

Prema detaljima optužnice, muškarac i žena su od oktobra 2017. godine do kraja juna 2019. godine S.G. doveli u zabludu i to preko jednog Facebook profila, tvrdeći da se bave liječenjem i skidanjem crne magije.

Njima se S.G. obratio za pomoć zbog porodičnih problema i potrebe da uspostavi ranije prekinuti kontakt sa sinom, misleći da je pod uticajem crne magije.

Optuženi su, kako se dalje navodi, S.G. ubijedili da je pod uticajem crne magije koju mu je “bacila” snaha i zbog koje je sin prekinuo kontakt sa njim. Zato su mu obećali da će svojim radnjama skinuti čini i pomiriti ga sa sinom.

Zbog toga su njih dvoje više puta dolazili u njegovu kuću, izvodili obrede kojima on nije prisustvovao zbog opasnosti za njegov život.

Tamo su, kako se ističe u optužnici, postavljali magnete na ogradu oko kuće, iskopavali dvorište tražeći dječje kosti, davali prevarenom čovjeku amajlije koje su ga, navodno, štitile od magije.

Čitaj još:   Saudijci, Ameri, Njemci, Francuzi i Britanci, slušali audio- snimke, sve znaju...

Takođe su mu kazali da je u njegovom dvorištu zakopano zlato koje je potrebno iskopati da bi se skinule čini sa njegove porodice. Da bi to zlato bilo pronađeno, kako se ističe u optužnici, neophodno je bilo donijeti magnet od 450 kg iz jednog rudnika zlata, a prevareni S.G. je morao da plati zaposlenima u rudniku dozvole za prenos tog magneta.

Lažni vidovnjak je zatim prevarenom čovjeku lažno prikazivao da je magnet krenuo iz Srbije za Crnu Goru, te da je zaustavljen na granici jer je bilo neophodno da se preveze blindiranim vozilom i da se plate troškovi.

Zato je lažni vidovnjak tražio od S.G da plati za sve navodne usluge koje mu je pružao.

Za to vrijeme čovjek je čak 41 put prevarantima uplatio novac, u ukupnom iznosu od 44.785 eura. Pored te uplate, S.G je lažnim vidovnjacima predao i neutvrđeni iznos u gotovini.

I tu nije kraj ovoj prevari.

S.N. je 11. februara ove godine natjerao S.G. da u Herceg Novom zaključi ugovor o zajmu i uspostavljanju hipoteke, kojim je navedeno da je lažni vidovnjak pozajmio Novljaninu 30 hiljada eura i da se radi obezbjeđenja duga uspostavlja hipoteka na porodičnoj kući oštećenog.

Djevojka je S.G. dovela u zabludu da sa njim želi emotivnu vezu dok mu se za sve to vrijeme lažno predstavljala kao izvijesna Lidija…

Čitaj još:   UŽAS U SARAJEVU: Mladić i djevojka se predozirali prljavim heroinom, oboje pali u komu, mladić nije preživio... (foto)

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši