IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

METEOROLOZI, OTKRIVAJU: Da li tornado stvarno prijeti Balkanu… (foto i video)

DANAS JE Nevrijeme prestravilo građane regiona juga Evropeeee….

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05: 11… 14: 59…METEOROLOZI, OTKRIVAJU: Da li tornado stvarno prijeti Balkanu… 

U Sarajevu će sutra biti oblačno i sviježije, ali i dalje toplo za ovo doba godine, povremeno sa kišom i pljuskovima. Puhaće slab do umjeren vjetar južnih pravaca..

Minimalna temperatura biće 14 stepeni a maksimalna dnevna 18.

Snažni i razorni udari vjetra koji su juče oko podneva zahvatili dijelove sjevera Crne Gore, učinili su da se građani Inđije koji su se u tom trenutku našli van osjećaju kao da je pred njima tornado.

Početak novembra podsetio nas je da samo duboko zakoračili u jesen, a sudeći prema najavama meteorologa narednih dana bićemo u pravom vremenskom toboganu, te ovakve pojave kao u Inđiji ne bi trebalo da nas iznenade!

Tropska oluja Beri

Da su se upozorenja meteorologa ostvarila, svedoči snimak koji je osvanuo na Tviteru, gdje je građanin opisao nevrijeme nalik na tornado. Ne samo da je vetar nosio sve pred sobom, već je dijelovalo kao da su se zastrašujuće tamno sivi oblaci spojili sa zemljom.

Čitaj još:   NOVI PRESJEK IZBORNE NOĆI: Do sada se zna- Bećirović i Cvijanović sigurni u Predsjedništvu BiH, Komšić još čeka potvrdu lijenog CIK- a... (foto video)

Meteorolog objašnjava da se u dogodila interesantna situacija koja nije uobičajena za ovaj period godine.

Na snimku se vidi da je olujni vjetar toliko snažan da je podigao prašinu i lišće sa zemlje, te zbog toga deluje kao da je o tornadu riječ. Radi se o nestabilnosti vremena koja je nastala usled snažnog ciklona sa Zapada Evrope pod čijim svom uticajem već danima, i tople vazdušne mase koja nam dolazi sa sijevera Afrike i Mediterana. Pored toga, ogromna je vlažnost vazduha i sve su to uslovi koji dovode do ovakve nestabilnosti vremena – navodi meteorolog Sulejman Serbest…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

TORNADO u Ajovi, nosi sve pred sobom, led i krv u žilama, KO PREŽIVI, PRIČAĆE…

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je najmanje jedan destruktivan Read more

ISTANBUL Tornado u evropskom dijelu METROPOLE…

Iz Meteorološkog centra Istanbula upozoreno su građani na nepovoljne vremenske Read more

Komentariši