IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“ČISTI PREVARANTI, BRE”: Čanak se obrušio na vlast…

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je da je Evroazijska unija napravljena da bi Rusija ponovo napravila neki svoj blok, supstitut Sovjetskog Saveza, kao Ruski savez za 21. vijek.

Gostujući u emisiji „Fokus“ na televiziji O2, Čanak je rekao da Srbija u Evroazijskoj uniji može da bude samo privjesak.

Srbija služi za potkusurivanje

“Tu Srbija može da bude samo privesak i može da bude samo isključivo neko ko će služiti za potkusurivanje sa EU i SAD. Otprilike, evo mi ćemo vama dati Srbiju pa radite šta hoćete, a vi nas ostavite na miru što se tiče Krima i Pridnjestrovlja, i to je otprilike ono gde se mi vidimo u ruskoj politici”, rekao je on.

Čanak je odnos Rusije prema Srbiji ilustrovao primjerom pomoći u katastrofalnim požarima, ističući da se pomoć pojavi tek kada padne kiša i ugasi požar.

“Uvek kad se stvari završe, eto nama spasilaca Rusa”, naglasio je Čanak.

Lider LSV je ukazao i da su najveći donatori nepovratnih sredstava u Srbiji zemlje Evropske unije, da je najveći trgovinski promet sa zemljama Evropske unije.

Govoreći o posjeti Matthewa Palmera Beogradu, Čanak je ocijenio da je on karijerni diplomata čija se riječ sluša, te da može da utiče na politiku SAD. Kako kaže, Palmer je radio u Ambasadi SAD u Beogradu i da odlično poznaje lokalne prilike i aktere lokalne politike, i to u kontinuitetu više decenija, pa se on ne može zavarati nikakvim pametnim riječima. Vjeruje da je Palmer blagonaklon i dobronamjeran prema Srbiji i da se njegovim riječima može vjerovati.

Čitaj još:   Novi Pazar: Krađa, prijetnja nožem,opljačkana kladionica

Čanak je ocijenio da bojkot predstojećih izbora, koji je najavio jedan dio opozicije, predstavlja opasniju varijantu akcije „beli listići“ sa predsjedničkih izbora 2012. godine.

“Beli listići su držali pet odsto biračkog tela koji je na vlast doveo Tomislava Nikolića umesto Borisa Tadića. Tomislav Nikolić je bio apsolutno katastrofalno rešenje za predsednika Srbije. Posle toga, sad imate bojkot, što je još gore. Umesto da imate isti broj izašlih, imaćete manji broj izašlih, gde će sasvim sigurno ti koji neće izaći su oni koji će poslušati opozicione lidere ili one koji sebe nazivaju opozicionim liderima i time smanjivanjem ukupnog broja izašlih, podići relativni broj onih koji će izaći i glasati za režim. Umesto nekakve relativne pobjede ili većine režimskih stranaka, imaćete apsolutnu pobedu ili čak dvotrećinsku većinu u Skupštini”, objasnio je Čanak.

Prema njegovim riječima, ukoliko se govori o nemogućnosti izbora, te da se mora izaći na ulicu, onda se govori o nasilnom obaranju vlasti. Kako kaže, to je cilj koji stiže iz glave ruskih analitičara koji žele da nestabilnošću Balkana podižu ugled Rusije u međunarodnim razgovorima, gdje su, otprilike, oni vatrogasci ako bude požara na Balkanu. Ako nema požara na Balkanu šta će vam vatrogasci, dodaje Čanak.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Biće potrebno najmanje deset godina do stabilizacije političke scene u Crnoj Gori... (foto, video)

izvor: slobodnabosna.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši