IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAPETAN I LEGENDA VATRENIH, ŠOKIRAO SVE: “Imao sam velikih problema što mi je otac UZEIR iz BiH…”(foto)

Kroz svoju dugačku karijeru Davor Srna je ostvario gotovo sve ono o čemu je kao klinac maštao, no počeci njegovi nisu bili nimalo laki, pogotovo dok je još bio u Hajduku. I to ponajviše zbog vlastitog oca Uzeira koji je porijeklom iz BiH…

DONJECK: Regija, Sport, fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06: 11… ¸08: 29… KAPETAN I LEGENDA VATRENIH, ŠOKIRAO SVE: “Imao sam velikih problema što mi je otac UZEIR iz BiH…”

“Hajduk me doveo kad sam imao 15 ili 16 godina. U početku sam imao problema jer je moj otac iz Bosne, a tada neki ljudi nisu voljeli Bosance tako da nisam igrao. Bilo je teško. No, mogu izgubiti bitku, ali ne i rat”, ispričao je Srna.

Dario Srna je u Hajduku bio do 2013. godine, nakon čega je uslijedio ‘prinudni’ transfer u Shakhtar.

“Kad sam imao 21 godinu dobio sam ponudu Shakhtara i odlučio sam otići jer je moja porodica imala kredit pa sam želio pomoći. Otišao sam tamo misleći da ću ostati dvije ili tri godine, ali je predsjednik rekao da ćemo napraviti sjajnu momčad na velikom stadionu. ‘U redu, vidjet ćemo’, odgovorio sam.”

U međuvremenu postao je legenda u Ukrajini, a svaki svoj uspjeh posvećivao bi ocu Uzeiru. Za njegovu smrt saznao je tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Čitaj još:   HIT- SMIJE SE CIJELI REGION: Crnogorski policijski funkcioner OSVEŠTAVA AUTO!

“Ponosan sam na svog oca. Prije Eura, kada je situacija već bila loša, pitao sam ga želi li da ostanem s njim. Pogledao me, jedva je mogao govoriti i rekao: ‘Darijo, spremi stvari i idi u Francusku.’ Nakon utakmice s Turskom dobio sam vijesti. Nije bilo lako, no znam da je bio ponosan jer sam igrao za njega, našu porodicu i Hrvatsku”, rekao je, između ostalog, Srna. 

Po završetku karijere Srna je ostao u fudbalu, u ‘svom’ Shakhtaru, radeći kao pomoćni trener…

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši