IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poznati kriminalci, osuđene ubice i huligani, oprostili se od Kiće na 10 strana dnevnih novina… (foto)

Likvidacija se dogodila kada je Marković izašao iz balona gdje je prethodno igrao fudbal sa prijateljima, na snimku, vidi se trenutak kako mu s leđa prilazi muškarac, vadi pištolj iz jakne i hladnokrvno, i pred brojim svjedocima, nasred ulice otvara vatru na KIČU…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06: 11… ¸00: 29… Poznati kriminalci, osuđene ubice i huligani, oprostili se od Kiće na 10 strana dnevnih novina… (foto)

Ljubomir Marković Kića je likvidiran u petak uveče u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, kada ga je nepoznati egzekutor izrešetao pred brojnim svedocima. Četiri dana kasnije, dnevne novine preplavile su čitulje u kojima se porodica, prijatelji, ali i kriminalci, huligani i osuđeni za ubistvo Brisa Tatona opraštaju od vođe “Alkatraza”

Među poslednjim pozdravima i oproštajnim stihovima mogu se vidjeti neka imena koja su poznata kako javnosti, tako pravosuđu i policiji.

Čitulju ubijenom vođi navijača dao je i Đorđe Prelić, Markovićev kum, sa kojim se svojevremeno našao na osuđeničkoj klupi zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona. On je u čitulji ubicu nazvao “kukavicom iz šumice”. Prelić, koji je nakon ubistva bio u bjekstvu, u odsustvu je za ovaj zločin bio osuđen na 35 godina robije, kao organizator nereda i sukoba navijača u kojem je ubijen Taton. Apelacioni sud je tu kaznu umanjio i osudio ga na 15 godina robije, a potom mu je, na ponovljenom sušenju, kazna smanjena na 12, pa sa 12 na 10 godina. On je nakon nekoliko godina u bijekstvu uhapšen u Španiji i Srbiji izručen 2014. godine.

Policija ispituje da li je Ljubomir – Kića Marković poznavao svog napadača i da li mu je prije likvidacije prećeno, budući da je sa sobom nosio pištolj, jedan portal je došao do snimka jedne od sigurnosnih kamera na kojem se vidi trenutak likvidacije vođe navijača “Alkatraza”.

Čitaj još:   SKUPE IGRE VESNE BRATIĆ SA GRAĐANIMA

Na snimku se vidi kako grupa muškaraca, među kojima je i Marković, stoji na ulici i da im u jednom trenutku s leđa prilazi muškarac u kaputu sa kapuljačom na glavi. Ugledavši ili njega ili oružje u njegovoj ruci, Marković, koji je stajao između dvojice muškarca, počeo je da bježi preko ulice, a napadač se na ljude nije obazirao, već je zapucao u njegovom pravcu…

On je Markovića pogodio sa četiri hica u telo kada je on, svega nekoliko metara dalje, pao na zemlju. Tu ga je napadač ovjerio sa dva hica u glavu, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta.

Sudeći po snimku egzekucije izgleda da je Kića poznavao svog napadača. U trenutku kada mu je prišao s leđa i kada se navijač okrenuo i pogledao u lice muškarcu koji je stajao iza njega odmah je shvatio šta ga čeka i dao se u bijeg preko ulice. Međutim, nije uspio da umakne napadaču koji je iz blizine počeo da ga rešeta neobazirući se na brojne sviedoke.

Na snimku likvidacije još jedan neobičan detalj upada u oči, a to je da ubica nije, kako to obično bude, bio obučen u crno, već je na sebi imao svijetlu, dugu jaknu i navučenu kapuljaču preko glave…

Osim ove kamere, vjeruje se da je još oko njih 15 snimilo trenutak likvidacije. Svjedoci su napadača opisali kao mlađeg muškarca i ispričali da se zatim uputio ka Ustaničkoj ulici u crnom automobilu marke BMW X5 šabačkih registarskih oznaka, za kojim se takođe traga. Sudeći po snimku, svijedoka je bilo pet, a ubistvo je čula i radnica benzinske pumpe.

Nezvanično, ispituju se i navodi jednog od svjedoka koji je rekao da je čuo zvižduk prije pucnjave, po čemu se ne isključuje mogućnost da je egzekutor imao saučesnika. Ispituju se i Markovićevi bliski ljudi koji bi mogli na odgovore na pitanja da li je Marković pričao da je dobijao prijetnje, kao i da li je zbog toga kobne večeri sa sobom nosio pištolj, koji nije stigao da upotrebi. Da li mu je prijećeno telefonskim putem, biće utvrđivano veštačenjem njegovog mobilnog telefona.

Čitaj još:   HOROR U CENTRU BEOGRADA: Izboden muškarac, trotoar potpuno krvav...

Marković je, nezadovoljan stanjem na južnoj tribini, prošle nedelje saopštio ostalim vođama da će svoju grupu skloniti sa juga ako se “ne dovedu u red”. Marković je navodno namjeravao da formira novu navijačku grupu i krenuo je u realizaciju tog plana. O tome se dogovarao sa Goran Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe “Šedouz”…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši