IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FENER, ZASJEO NA TRON: Mali gradski derbi i velika želja uz puno truda pripao kanarincima… (foto i video)

Na kraju na aziskoj stranu Bosfora, Fener teškom mukom slavio protiv Kasimpaše 3: 2…

ISTANBUL: Regija, Sport, fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 09: 11… 00: 05…  FENER, ZASJEO NA TRON: Mali gradski derbi i velika želja uz puno truda pripao kanarincima… (foto i video)

VEČERAS SE Očekivalo TO Fenerovo rutinsko odrađivanja posla, desila se prava triler utakmica. Tim iz azijskog dela Istanbula opravdao je zvanje favorita i trijumfom protiv Kasimpaše stigao do liderske pozicije u turskom prvenstvu SLAVIVŠI sa 3:2

Međutim, velikan iz Istanbula morao je iscijedi suhu drenovinu kako bi nekako stigao do tri boda. Svega je bilo na stadionu ULKER Areni. Težak posao imao je glavni arbitar Palabilik. Prvo je ražestio goste u šestom minutu kada je pokazao na bijelu tačku, poslije prekršaja nad Mozesom. Siguran realizator bio je napadač rođen u Prizrenu a porijeklom iz Rožaja Vedad Murići.

PRVO SU Uspeli gosti da izjednače, ali ponovo su pali iz penala. Ovog puta konstatovan je i VAR gdje se vidjelo da Sadiku igrao rukom. I opet je bio precizan sa bijele tačke stameni i gorostasni Vedad Murići i stigao do sedmog gola u sezoni.

Čitaj još:   PREDNOSTI Izbacivanja hljeba iz ishrane i kako da najlakše ODUSTANETE OD NJEGA!!! (foto)

Dakle, Fener je dobio dva penala za 45 minuta (oba opravdano), a ubrzo su gosti ostali bez pomoći Karima Hafeza. Nije se smirio ni poslije javne opomene, ta ga je Palabilak isključio u drugom minutu sudijske nadoknade…

Kasimpaša je i pored toga stigla do izjednačenja. Neoprezni su bili defanzivci Fenera. Lopta se poslije kornera došunjala do Bena Yusufa koji je sa pet metara poslao u mrežu. Igrao se 55, 55 minut.

Međutim, nije Kasimpaša dugo izdražala. Pala je na identičan način. Iz kornera. Ispao je iz vida gostujućim igračima Serder Azis i glavom sa prve stative konačno doveo Fener u vođstvo i očekivani trijumf.

Bio je to u konačnici rezultat susreta. Do kraja meča i Fener je ostao sa igračem manje. Zbog prekršaja je isključen Isla. Nije to pomoglo gostima.

TURSKA PRVA PREMIJER LIGA – XI. KOLO

Petak
Fenerbahče- Kasimpaša 3: 2 (2: 1)
/Murići 6 i 44 penali, Azis 59 – Kalili 37, Jusuf 56/

Čitaj još:   HOROR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI! Djevojčici u rancu pronađeno ORUŽJE, a imala je i SPISAK? (foto, video)

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši