IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMINUO GLUMAC PETRUĆI: Pozlilo mu u kladionici na Terazijama… (foto)

Uprkos što je došla Hitna pomoć, glumac Branislav Petrušević Petrući je preminuo…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, subota, 09: 11… 15: 55… PREMINUO GLUMAC PETRUĆI: Pozlilo mu u kladionici na Terazijama…

Glumac Branislav Petrušević Petrući (64) preminuo je danas, nakon što mu je u toku noći pozlilo u centru Beograda…

U svom bogatom repertoaru, Petrući je igrao u brojnim predstavama, između ostalog, i u predstavi “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”. Poznat je i po ulogama u Indeksovom pozorištu.

Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili talijanski glumac, nešto poput “Petrući Brenći”, i od tad je poznat po tom nadimku “Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište, gdje je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su raditi vruće političke, ozbiljne emisije.

Čitaj još:   STRAVA I UŽAS: U sudaru kamiona i kombija četvero poginulih i petero teško ozlijeđenih na autoputu Zagreb- Split... (foto)

U prvom programu radija Beograd surađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.

DAKLE TE 1984. godine Petrući je glumio u filmskoj komediji “Moljac”, reditelja Miće Miloševića. Radnja filma je o glumcu Miodragu Andriću koji tumači glavni lik Moljca. Film je napisan prema scenariju Siniše Pavlovića, Milana Živkovića i Jovana Markovića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.

Petrući je na sceni Kombak dvorane 26.3.2019. godine obiležio svojih 40. godina karijere izvodeći stend-ap šou Svremeplov. U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama “Tito u raju”, “Boj na Kosovu”, “Sa koje strane rešetaka je zatvor”, “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”, “Brze pruge”, “Yugo kako to gordo zvuči”, “Vikend akcija” “Izbori bez izbora” i drugima.

Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji “Hajde da se volimo 3”, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost i u kinima ga je pogledalo oko pet milijuna gledalaca.

Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, Marka i Mateju…

Čitaj još:   TUGA: Preminuo glumac, u bolnici bio zbog srca tamo se i zarazio KORONOM! (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši