IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO:Dramatično jutro, tri auta izgorjela, vatrogasci blokirani, ima stradalih i povrijeđenjih… (foto i video)

POLICIJA NA TERENU, Dim je gust i mislili smo da sve gori. Nažalost komšija je preminuo a njegova supruga je u bolnici…

SARAJEVO: BiH, crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, nedelja, 10: 11… 07: 55…  SARAJEVO:Dramatično jutro, tri auta izgorjela, vatrogasci blokirani, ima stradalih i povrijeđenih…

Muškarac preminuo usljed požara u Sarajevu, u garaži zgrade izgorjelo nekoliko auta…

U naselju Tibra 2 jutros oko 4 sata izbio je požar u podzemnoj garaži. Mještani su odmah pozvali vatrogasce koji su se dva sata probijali do garaže. U međuvremenu je vatra zahvatila još dva automobila…

Jedna osoba je preminula, a najmanje dvije su povrijeđene usljed požara koji je zahvatio nekoliko automobila u garaži stambenog kompleksa zgrada Tibra u sarajevskom naselju Stup.Kako je potvrđeno iz Operativno centra Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, najmanje jedna osoba je umrla usljed gutanja dima.

Prema nezvaničnim informacijama muškarac koji je preminuo je bio plućni bolesnik, a još dvije osobe su zbog povreda prevezene na Klinički centar univerziteta u Sarajevu.

Čitaj još:   SARAJEVO: Džaferović i Komšić, upriličili prijem povodom Dana nezavisnosti BiH...

U sarajevskom naselju Stup jutros je došlo do požara u podzemnoj garaži stambenog nebodera prilikom čega su izgorjela najmanje dva automobila.

Kako je za medijepotvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, dojava o požaru zaprimljena je u 4:35 sati. Požar je lokalizovan u 4:46, a likvidiran u 6:30. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca.

Vatrogasci su prilikom dolaska imali probleme zbog velikog broja parkiranih automobila ispred podzemne garaže, a vrata garaže su morali razvaliti kako bi ušli i lokalizirali požar.

“Iznosili smo djecu, pomagali starijim osobama da izađu, a lupali u vrata ljudima da izađu iz stanova jer je bilo katastrofa – puno dima”, rekao je jedan od stanara.

Na automobilima je nastala materijalna šteta, a uzrok požara će biti poznat naknadno…

izvor agencije

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši