IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Genije iz Slovenije opet čini čuda u NBA: Nove bravure Luke Dončića… (foto i video)

OVO JE Košarkaši Boston Celticsa sinoć su na svom parketu pobijedili Dallas Maverickse sa 116:106 i došli do osme pobjede u ovoj sezoni, no košarkaški svijet opet bruji o genijalnom Slovencu…

BOSTON: Svijet, Sport, košarka, Zanimljivosti, Putovanja, utorak, vijesti, 21: 31… Genije iz Slovenije opet čini čuda u NBA: Nove bravure Luke Dončića… (foto i video)

Celticsi nakon devet mečeva u novoj NBA sezoni imaju samo jedan poraz, a sinoć su pred svojim navijačima bili bolji od Dallasa. Domaći su imali dobar ritam od početka meča, a prvu dionicu dobili su sa 25:21.

U drugoj četvrtini bolje su igrali Mavericksi i uspjeli su anulirati prednost protivnika, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 54:54. Veoma izjednačena igra nastavila se i u drugom poluvremenu.

Celticsi su uspjeli u trećoj dionici da naprave prednost od pet poena, te su pred posljednju četvrtinu vodili sa 84:79. Dallas je pokušao do kraja meča da dođe do egal završnice i preokreta, ali Boston to nije dopustio i na kraju domaći su upisali pobjedu rezultatom 116:106.

Čitaj još:   MILE PANIČNO PRED TV KAMERAMA: "SAD su iznijele niz monstruoznih laži o meni, OSTALO JE JOŠ DA ME UBIJU, Radončić je na čelu..." (foto, video)

Boston je do osme pobjede ove sezone vodio Kemba Walker koji je ubacio 29 poena, te dodao po pet skokova i asistencija. Istakao se i Jaylen Brown sa 25 poena i 11 skokova.

U ekipi Dallasa ponovo je briljirao Luka Dončić, ali je ovaj put izostala podrška saigrača. Slovenac je na ovom meču ubacio 34 poena, te je dodao još devet asistencija i šest skokova. Dončić je još jednom potvrdio da igra zaista u fantastičnoj formi ove sezone.

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši