IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Oluja, uništavala sve pred sobom, more plavi po Jadranu, a još nije sve gotovo… (foto i video)

Olujni jugo, praćen izrazito snažnim vjetrom, nosi je sve pred sobom, čupa stabla i baca ih po autima i cestama, a mnoge su blokirane, a materijalna šteta je ogromna…

OPATIJA: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, utorak, vijesti, 21: 51…  Oluja, uništavala sve pred sobom, more plavi po Jadranu, a još nije sve gotovo… (foto i video)

JADRAN je pogodila jedna od najjačih oluja ove godine…

Jednako velik problem predstavljalo je i olujno more. Osim što su prekinute brojne trajektne i katamaranske linije, valovi su more bacali na obalu. Poplavljeni su brojni gradovi na obali i otocima, od Dubrovnika preko Omiša, Splita, Trogira i Šibenika pa sve do Istre i otoka. Poplavljene su plaže, rive, kuće i poslovni prostori, valovi su razbijali brodove o obalu, a neke su i potopili. Prava šteta bit će poznata tek nakon što sve prođe.

Prognoza kaže da će vrijeme i sutra biti slično. Za sutra tako Zoran Vakula najavljuje jako i olujno jugo, ponegdje i s orkanskim udarima. Dakle, slično vrijeme kao i danas.

Kratkotrajni smiraj vremena najavljuje za četvrtak, dok već u petak stiže novo jugo s kojim dolazi i novi val kiše koja će mjestimice biti i obilnija.

“I u srijedu će na istoku Hrvatske kiše biti najmanje, moguće da će i ponegdje izostati, a vrlo su vjerojatna i sunčana razdoblja uz promjenljivu naoblaku te povremeno umjeren i jak jugoistočni vjetar. Bit će neuobičajeno toplo, jutarnja temperatura od 10 do 14°C, a najviša dnevna između 16 i 20°C.

Čitaj još:   LITAR ALKOHOLA, DVIJE KUTIJE CIGARETA: Carinska uprava Hrvatske upozorava, preko granice nije dozvoljeno unijeti... (foto)

Niža će temperatura biti u središnjoj Hrvatskoj jer će biti oblačnije, a bit će i povremene kiše, osobito poslijepodne. Puhat će slab i umjeren vjetar, većinom jugoistočni. Ujutro je moguća magla.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije kišovito i vjetrovito. Lokalno će pasti i više od 50 litara kiše po četvornom metru, a jugo će još u prvom dijelu dana stvarati teškoće, zatim će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, potom i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka većinom od 13 do 18°C…

U četvrtak bi ipak trebalo doći do kratkotrajnog smirivanja.

“U četvrtak i petak na Jadranu će biti više sunčanih razdoblja, a iako će povremeno biti kiše, količine će biti zamjetno manje nego početkom tjedna. No već od petka uz jačanje juga opet raste vjerojatnost za lokalno obilniju kišu i nevremena. Bit će razmjerno toplo, pri čemu će odstupanje od prosječnih vrijednosti biti izraženije tijekom noći i jutra”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Čitaj još:   STIŽE NOVI SNIJEG: Evo gdje će, padati narednih dana… (foto)

Prekinut pomorski promet, Jasno, ovo vrijeme izazvalo je kaos na cestama diljem obale, a prekinut je gotovo sav pomorski promet…

izvor index.hr

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši