IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAMP PRED NOVINARIMA: “Veliki sam fan ERDOGANA, vojska mu je druga najjača u NATO- u…”

“Veliki sam fan Erdogana i znam da je prekid vatre u Siriji, iako komplikovan, važan korak naprijed. Predsjedniče vi činite dobre stvari sa turski narod. Erdogan i ja imamo odlične lične odnose kao što SAD ima odlične odnose sa Turskom”, rekao je Tramp….

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, vijesti, 23: 51… TRAMP PRED NOVINARIMA: “Veliki sam fan ERDOGANA, njihova vojska je druga najjača u NATO- u…”

Američki predsjednik Donald Tramp i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavili su nakon današnjeg sastanka u Vašingtonu da su odnosi dvije države dobri. Tramp je istakao da je fan Erdogana, dok je njegov turski kolega kazao da pojedinci narušavaju odnose Washingtona i Ankare.Trump je kazao da je Turska važan vojni saveznik i važan ekonomski saradnik Sjedinjenih Američkih Država…

“Turska je druga najjača vojna sila u NATO-u nakon Sjedinjenih Američkih Država, a ekonomska saradnja bi mogla biti visoka u vidu robne razmjene oko 100 milijardi dolara i to žele obje zemlje, a danas je ona četiri puta manja”, rekao je Tramp.

Razgovarali su o situaciji o Siriji, a Tramp je rekao da je u Siriji riješen problem zahvaljujući dogovoru Washingtona i Ankare. Trump je iskoristio priliku i da pohvali Erdogana.

Čitaj još:   ANALITIČAR IZ BEOGRADA O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: “Milo im je glavna prepreka, jer ga zapad…”

“Veliki sam fan Erdogana i znam da je prekid vatre u Siriji, iako komplikovan, važan korak naprijed. Predsjedniče vi činite dobre stvari sa turski narod. Erdogan i ja imamo odlične lične odnose kao što SAD ima odlične odnose sa Turskom”, rekao je Tramp.Erdogan je kazao da je akcija Turske na sjeveru Sirije zadala veliki udarac kurdskim separatistima u Turskoj.

“Oni napadaju naše vojnike i civile, a samo u posljednja 24 sata pretrpjeli smo 19 napada”, rekao je predsjednik Turske.

Erdogan je objasnio i svoj plan da jedan do dva miliona sirijskih izbjeglica vrati u zemlju upravo na teritoriju koju turska vojska trenutno “čisti” od kurdskih snaga.

“Neki pokušavaju da oslabe odnose SAD-a i Turske, kao što su pojedinci u Kongresu SAD-a i to sam kazao predsjedniku Trumpu”, rekao je Erdogan aludirajući na rezoluciju o Armenskom genocidu.

“Mi smo na strani dijaloga i otvorene debate i pozivam Armeniju da otvori svoje historijske arhive”, rekao je predsjednik Turske.

On je podsjetio na novu politiku Turske da borce IDIL-a u zatvorima koje kontroliše pošalje svojim matičnim državama. Erdogan je još jednom pozvao zemlje porijekla boraca da ih prime jer ih Turska više ne želi na svojoj teritoriji…

Čitaj još:   GI 21. maj: Demokrate najpodmuklija parlamentarna partija... (foto)

http://izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši