IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GOTOTVA DRAMATIČNA NOĆ U SARAJEVU: Šta je sve vatra PROGUTALA U BBI… (foto i video)

VEČERAS JE Požar koji je izbio u kafiću Cordoba u tržnom centru BBI u Sarajevu ugašen nešto iza 20:30 sati, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 22: 11…22: 25…  GOTOTVA DRAMATIČNA NOĆ U SARAJEVU: Šta je sve vatra PROGUTALA U BBI… (foto i video)

NEMA POVRIJEĐENIH, A Ugašen je požar u tržnom centru BBI u Sarajevu, uzrok neispravna plinska boca…

Ugašen je požar koji je večeras nešto poslije 19 sati izbio u ugostiteljskom objektu Cordoba u sklopu tržnog centra BBI. Kako javljaju sa mjesta događaja, jedno vatrogasno vozilo je još uvijek tu, kafić je ograđen žutom trakom i niko ne smije prići. Gotovo da nikoga više nema u tržnom centru osim policije koja osigurava mjesto. Radnici koji su bili u objektima morali su svi izaći vani.

Izgorjela je bašta kafića Cordoba koji je nalazi na prizemlju ovog shopping centra, ali i dio prvog sprata.

Žena koja se nalazila u BBI centru kada je izbio požar ispričala je kako se sve odigralo.

-Bila sam na četvrtom spratu i u jednom momentu cijeli prostor se zadimio. Mnogi su u panici krenuli prema liftu, ja sam im rekla da idu pješice, da trče, da što prije dođu do izlaza što sam i sama činila. Naravno, bilo me strah. Uspjela sam doći do izlaza, a evo još uvijek se osjeti dim od požara, i ovdje na platou – kazala je.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo potvrdili su nam da je požar uspješno ugašen.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 19. april 2024. godine

“Tri vozila s našim ekipama izašla su na teren nakon dojave o požaru. Na mjestu događaja zatekli smo ljetnu baštu u plamenu. Kroz nekoliko minuta uspjeli smo lokalizirati i ugasiti požar”, kazali su nam sarajevski vatrogasci.

Kolika materijalna šteta je pričinjena u caffe baru Cordoba, još nije poznato, ali prema našim saznanjima, u velikoj mjeri su zahvaćeni i gornji spratovi, kao i vanjska fasada BBI centra.

Policija će na mjestu događaja obaviti uviđaj, zajedno sa inspektorom zaštite koji će utvrditi kako je došlo do eksplozije plinske boce te kolika je šteta nastala.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši