IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTRESNO: Devetogodišnjeg dječaka iz BiH roditelji izbacili iz stana, spava u autu…

Vjerujte mi da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide doma što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje on meni odgovara pognutom glavom mama i tata su me izbacili ne idem već dva dana u školu torba mi je kući. Nisam jeo nista od jučer.

Niko ništa, država ne reaguje, grad ne reaguje i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni, svi to znaju, policija je poduzimala nešto ali propalo je naravno, stoji u potresnoj poruci

Facebook grupa “Probudi se Neume” objavila je potresno pismo koje je stiglo na njihovu adresu.

Naime, prema pismu jednog građanina, njegov devetogodišnji komšija spava u starom autu ispred zgrade, budući da su ga roditelji izbacili iz stana. Institucije ne reagiraju, piše portal Hercegovina.info. Potresno pismo prenosimo u cijelosti.  

“Ustao sam rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kafu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog komšiju kako spava. Zamislim se, što da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima 9 godina, jako mlado zar ne da, na ulici spava, roditelji mu ne daju u kuću. Stvarno žalosno. Da vas podsjetim nije prvi put da se dešava bilo je tu i socijalno i policija svašta nešta ali ništa ne oduzimaju se djeca. Niko ništa, država ne reaguje, grad ne reaguje i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni svi to znaju, policija je poduzimala nešto ali propalo je naravno. Otac koji svoje dijete veže lancem, udara šakama modrica svukuda, majka to sve gleda i ne reaguje bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade dao im je pletene vreće i dok on kući leži dangubi naravno njih trojica moraju nositi to. Maltretiranje zar ne. Kad bih vam počeo pričati trebalo bi mi dva dana da vam ispričam cijelu priču. Kažu mali lopov, vaki je naki je ali kad taj isti klinac sto ga neki zovu svakakvim imenima sjedne s tobom pričati kako živi stvarno neugodno. Vjerujte mi da se naježiš. I tako pitam ja njega što ne ide doma što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje on meni odgovara pognutom glavom mama i tata su me izbacili ne idem već dva dana u školu torba mi je kući. Nisam jeo ništa od jučer. Sa suzom u oku otišao sam kući i dao mu sendvič da pojede uveo ga u stan da se ugrije ljudi nije ovo samo priča nego govorim istinu zato molim ajmo se dignuti i pokazati svima da to ne dopuštamo idemo mi nešto poduzeti kad niko neće…”, stoji u potresnoj poruci.

Čitaj još:   Zločin u Štrpcima, poslije 26 godina bez pravde za žrtve...

izvor. agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Komentariši