IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EDIN Višća, slatko se osvetio Galatasaraju na njihovoj ARENI: Bašakšehir, dobio derbi, izbio na prvo mjesto… (foto i video)

Kad god došla – dobro došla. Osveta je uvijek slatka. A fudbaleri Bašakšehira nisu je tako dugo čekali…

ISTANBUL: Regija, Sport, fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 23: 11…09: 55…  EDIN Višća, slatko se osvetio Galatasaraju na njihovoj ARENI: Bašakšehir dobio derbi i sad je izbio na prvo mjesto… (video)

Prošle sezone u finišu turskog šampionata Galatasaraj im je preoteo prvo mjesto u maju i kasnije osvojio titulu – između ostalog dobivši i međusobni okršaj – da bi se četa Okana Buruka predhodne noći u gradu Megapolisu na evropskoj strani Stanbola na Bosforu i revanširala, slavivši kao gost – 1:0

Prilično ravnopravan duel rešio je Fredrik Gulbrandsen, nekadašnji fudbaler Salzburga koji je ljetos stigao u istanbul kao slobodan igrač. On se nije proslavio dosadašnjim partijama – postigao je svega dva gola i nije bio standardan – ali samo zahvaljujući ovom pogotku može se smatrati dobrom akvizicijom. 

Čitaj još:   BIVŠA ZADRUGARKA PALA U RACIJI: Šok- detalji u vili u Laktašima... (foto)

Veliki posao prilikom postizanja pogotka napravio je Irfan Kaveči. Zapravo, njegov deo bio je dosta komplikovaniji i zahtjevni od onog realizatorskog. Prošao je Kaveči nekoliko igrača, zaustavio se na vrijeme i onda poslao divan pas za Norvežanina…

Sve to odigralo se 12 minuta prije kraja. Galati je ostalo dovoljno vremena da napadne iz svih oružja i pokuša da dođe makar do boda, međutim – ništa od toga. Bašakšehir se branio, branio i odbranio. 

Statistički gledano meč je bio u egalu. Domaći su imali nešto veći posjed, u svim ostalim kategorijama timovi su uglavnom bili izjednačeni.

Bašakšehir je ovom pobjedom izbio na prvo mijesto, s bodom više od Sivasa i dva više od Fenerbahčea. 

TURSKA 1 – 12. KOLO

Petak
Galatasaraj – Bašakšehir 0:1 (0:0)
/Gulbradsen 78/

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši