IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMEL TUKA U NOVOM PAZARU: Ljudi su ovdje topli…

NOVI PAZAR –Svjetski vicešampion na 800 metara, atletičar Bosne i Hercegovine Amel Tuka rekao je danas u Novom Pazaru da vrhunski rezultati donose obavezu i odgovornost, ali da sve to izuzetno prija.

Bosanski atletičar Amel Tuka jedan od najboljih svjetskih atletičara svih vremena i legenda balkanske atletike danas je bio gost Novog Pazara, u društvu selektora Atletske reprezentacije Srbije Edina Zukovića.

Amel je ljubimac ovog grada, Sandžaka i Balkana. Iako je velika svjetska zvjezda ostao je skroman, neposredan i zdrav čovjek.

“Treba sve izneti, ali bog vas neće opeteretiti nečime što ne možete da podnesete. Sve je to s razlogom i pozitivno. Imao sam problema s povredama tokom prethodne dvije, tri godine i nisam mogao da uhvatim formu, ali ove godine mi se posrećilo. Vratio sam se tamo gdje pripadam”, ocjenio je Tuka.

Čitaj još:   NANA FATA SE SPREMA ZA HADŽ: "Ljekari su mi zabranili post zbog zdravlja, ali moja volja i vjera su jače..." (foto)

On je danas trenirao u Novom Pazaru, gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i selektorom reprezentacije Srbije Edinom Zukovićem, a večeras bi na Balkan gala večeri u Vrnjačkoj Banji trebalo da bude nagrađen kao najbolji atletičar poluostrva.

Primer je mladima kako se radom mogu dostići najveće visine. Novi Pazar kao grad sporta poštuje i cijeni ovakve sportske veličine i njihove vrhunske rezultate.

izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši