IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Prvih dana Decembra: Biće nestabilno s kišom, na planinama moguć snijeg… (foto)

Danas u većem dijelu dana biti pretežno sunčano i malo toplije, sa maksimalnim temperaturama od 12 do 17 stepeni, saopštio je FHMZ…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, srijeda, 27: 11, 05: 55…  VRIJEME Prvih dana Decembra: Biće nestabilno s kišom, na planinama moguć snijeg…

Nakon iznadprosječno toplog perioda s izraženijim padavinama na jugu zemlje, do kraja mjeseca očekuje se pretežno oblačno vrijeme uz izraženiju kišu u Hercegovini.

Nešto više vedrine prognozira se na jugozapadu i zapadu zemlje. U kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni u jutarnjim satima moguća je magla i niska oblačnost, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

DANAS u Sarajevu će biti pretežno sunčano i malo toplije.

Uveče i tokom noći postepeno povećanje oblačnosti uz mogućnost kratkotrajne kiše.

Jutarnja temperatura oko šest, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

U regionu Balkana će do 4. decembra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom.

U četvrtak i petak još uvek toplo, a od subote temperatura u padu, a na visokim planinama očekuje se i pojava snega.

Čitaj još:   MACAN PROPJEVAO U TUŽILAŠTVU BiH: Otkrio ime osobe koja je navodno pucala u sarajevske policajce, a riječ je o... (foto)

Pred kraj radne sedmice padavine će se proširiti i na centralna i sjeverna područja Bosne, a nije isključena i pojava snijega. Temperature zraka bit će primjerenije mjesecu novembru, a mraz je moguć na planinama i visoravnima.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od dva do osam stepeni u Bosni, u Hercegovini od sedam do 12 stepeni.

Maksimalne dnevne temperature kretat će se od deset do 15 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 18. Prema raspoloživim sinoptičkim kartama početak decembra obilježit će nestabilno vrijeme s kišom u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na visokim planinama moguć je snijeg i susnježica. U jutarnim satima očekuje se mraz u Bosni.

Pred kraj sedmice, od 5. do 9. decembra, doći će do stabilizacije vremenskih prilika. Jutarnje temperature zraka varirat će između minus tri i četiri stepena u Bosni, na jugu zemlje do šest. Najveće očekivane dnevne temperature između šest i 14 stepeni…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši