IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN PRED NATO SAMIT, PORUČIO MAKRONU: Nemaš pojma što je protivteroristička borba, zato su ti žuti prsluci preplavili Francusku…

Turski predsjednik poručio da se MARKON ne pravi lud nego da uplati novac za NATO…

LONDON: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29: 11, 19: 55…  ERDOGAN PRED NATO SAMIT, PORUČIO MAKRONU: Nemaš pojma što je protivteroristička borba, zato su ti žuti prsluci preplavili Francusku…

Redžep Tajip Erdogan danas se žestoko obrušio na svog francuskog kolegu Emanuela Makrona koji je nedavno ocijenio da je NATO u stanju moždane smrti, pozivajući ga da najpre preispita vlastitu moždanu smrt….

Ocjena francuskog predsjednika da je NATO u stanju moždane smrti izazvala je živu raspravu među 29 članica Saveza, među kojima je i Turska.

“Obraćam se iz Turske francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu i to ću ponoviti i NATO-u. Prvo preispitaj vlastitu moždanu smrt”.

Tim oštrim riječima Erdogan je odgovorio na Makronove kritike turske vojne operacije u Siriji protiv kurdskih terorista koji su saveznica Zapada u borbi protiv džihadističke skupine Islamske države (IS).

Napetosti rastu uoči samita NATO-a u Londonu sledeće nedelje, a na marginama bi o Siriji trebali razgovarati Erdogan i Makron, kao i njemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer Boris Džonson.

Čitaj još:   ANKARA: Turska, želi i S- 400 i Patriot raketni sistem...

Zapad kritikuje tursku ofenzivu na severu Sirije, a Makron je u intervjuu za britanski list “The Economist” početkom novembra osudio tu jednostranu ofenzivu Turske kazavši da NATO pokazuje simptome “moždane smrti”.

Macronove riječi razbesnile su turske funkcionere koji optužuju Pariz da želi na sjeveru Sirije uspostaviti “terorističku državu”.

Turska smatra kurdsku miliciju YPG terorističkom organizacijom.

Erdogan je Makronu uputio i dodatnu kritiku.

“Niko na tebe ne obraća pažnju. Još imaš nešto amatersko, pa prvo počni to popravljati”, rekao je Erdogan pa nastavio: “Kad se treba hvalisati, to znaš jako dobro. A kad treba NATO-u uplatiti novac koji mu duguješ, e to je već druga stvar”.

“Toliko je neiskusan! Nema pojma što je protivteroristička borba, zato su mu žuti prsluci preplavili Francusku”, rekao je još Erdogan.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. avgust 2021. godine

izvor agencije

MOSKVA hoće da “namami” Tursku…

Prema riječima, Kej Bejli Hatčinson ruska strana namjerava da "namami" Tursku i druge Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši