IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MJESEČNI HOROSKOP ZA DECEMBRA 2019…

U lunaciji koja je počela u decembru, zaljubljivi Strijelac će promijeniti fokus, a Ribe se mogu odlučiti za formalne partnerske odnose!!!

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01: 12, 18: 35… MJESEČNI HOROSKOP ZA DECEMBRA 2019…

Strijelac je vatreni, muški, promjenljivi znak – Strijelac je u stanju da svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da “hoda bos po trnju” da bi ostvario svoje ciljeve. Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu stalnog kontakta sa svijetom da bi iskusio što je više moguće. Nije mu u prirodi da sjedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to inicirati.

Vladajuća planeta Strijelca je Jupiter, najmoćnija planeta zodijaka. Kako je Jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je Strijelčevima sreća uvijek naklonjena. Uticaj Jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, ekspanzije svake vrste i stoga je veoma važno da Strijelčevi razviju svijest i fokus. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato posjeduje odličan smisao za humor i izraženu radoznalost. Jedan mali nedostatak može Strijelčevima da smanji potencijal sreće i dobra, a to je sklonost da budu toliko opširni, da zaborave odakle su pošli i kuda idu!

Strijelčevi posjeduju radoznao, ispitivački i nemiran duh koji se ne zadovoljava onim što smatra površnim u životu, već teži da se, što je više moguće, rasprostre u širinu i da se vine u nepregledne duhovne visine kako bi pokušao da se približi uzvišenoj spoznaji realnosti i istinitom znanju, bezuslovnoj ljubavi.

Kada je reč o ljubavi, pored svoje zaljubljive prirode, što je bilo uočljivo naročito u prethodnom periodu dok je Venera bila u znaku Strijelca, energija se mijenja. Strielčevima se fokus premješta u polje sistema vrijednosti.

Energija je vrlo fokusirana ali na neku suštinsku (može biti karmičku ljubav). Vladar znaka Strijelca mijenja znak što donosi od 3. decembra potpuno drugačije okolnosti. Kao udah-izdah. Znak Jarca će Strijelčeve u narednom periodu da uvuče u strukturu njihovih odnosa, naročito porodičnih odnosa.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: LIDL, konačno dolazi i na SANDŽAK...

Ljubav u narednom periodu može biti ili oživljavanje starih ljubavi ili susret sa nekim koga već jako dugo poznajete. Pun Mjesec se dogaša 26. novembra u ranim jutarnjim satima. Ovaj dan će biti veoma značajan za formalne partnerske odnose (brak). Najvažnije je znati iskomunicirati svoju energiju sa puno povjerenja i ne preopširno.

Jarčevi su pod ovim mladim Mjesecom u velikim pripremama za događaj, praznik, koji iščekuju dvanaest godina.

Ugostiće najvećeg među velikima. Jupiter će 3. decembra ući u znak Jarca rehabilitujući i nagrađujući narednih godinu dana veliko spremanje započeto prije deset godina ulaskom Plutona, a potom Saturna i Južnog Mjesečevog čvora u Jarca. Jarčevima se desila velika dekonstrukcija iluzije.

U polju ljubavi je Uran te se Jarčevi baš u ovom periodu otvaraju za slobodnu ljubav. Venera će u Jarcu boraviti sve do 20. decembra i otopiće „hladna Jarčevska srca“.

Oko 28. novembra se može desiti nevjerovatna iznenadna ljubav sa nekim koga dugo poznajete ali koga sada prvi put gledate očima ljubavi. Ako ste slobodni eto romanse, ali ako ste zauzeti eto problema oko 11. decembra koji mogu biti inicijacija da se u vremenu prekine duga veza ili brak. Sve će biti mnogo jasnije kada Sunce obasja ovaj znak 22. decembra.

Vodolija je vazdušni, fiksni znak.

Obilje ideja i nikad se nisu bavili baš realizacijom ljubavi. Prepuštaju drugima da ih zavedu, a isto tako su dozvoljavali i da ih partneri ostave, samo da ne bi sebi kvarili zabavu. Sve se promijenilo pa i Vodolijanski ljubavni život. Ova lunacija, mlad Mjesec ih uvodi baš u fazu materijalizacije prije svega kroz prijateljski odnos, a potom i kroz ljubavnu priču. Venera je u njihovom polju tajni i pravi super aspekt sa Uranom u Biku.

Kada Mjesec uđe u znak Jarca aktiviraće ovu tajnu ljubav i sasvim sigurno je iznijeti na vidjelo u narednih par dana. Neptun će podržavati tajnu 8. decembra ali ne zadugo… zauzete Vodolije oprez!

Ribama se ova lunacija dešava u desetom polju, a tu je uključen i vladar 5. polja ljubavi.

Čitaj još:   URNEBESNI- VIC DANA: Kako se na hrvatskom kaže bankomat? (foto)

Ovo može donijeti neku ljubavnu priču tokom poslovnog putovanja. Mlad Mjesec u Strijelcu je dominantan samim tim što je tu i sam Jupiter, vladar znaka Riba. Moglo bi ovo biti vrijeme rehabilitacije poslije prošlomjesečnog zarona u Škorpiona. Bliži se promjena energije za mlađe pripadnike znaka Riba, gdje nailazi vrijeme skupljanja, stvaranja novog sistema vrijednosti.

Mlađi pripadnici znaka Riba će sazrijeti, odrasti, promudriti se. U polju ljubavi je sjeverni Mjesečev čvor pa će se vjerovatno mnoge Ribe odlučiti za formalne partnerske odnose, brak, a možda i proširenje porodice (trudnoću). U narednom periodu će Jupiter i Neptun, vladari znaka Riba, biti u podržavajućem odnosu, te će vam se to odraziti blagostanjem, naročito na polju ljubavi…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši