IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK SAZNANJE: Ova svakodnevna poslastica, proizvodi isti osećaj kao MARIHUANA…

Ima brojne prednosti, ali… sadrži psihoaktivni sastojak koji stvara jednak osJećaj kao i korištenje kanabisa… 

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01: 12, 22: 35… ŠOK SAZNANJE: Ova svakodnevna poslastica, proizvodi isti osećaj kao MARIHUANA…

Prema riječima naučnika, tamna čokolada sadrži psihoaktivni sastojak koji stvara jednak osjećaj kao i korištenje kanabisa. To je feniletilamin, neuromodulator koji pomaže u regulaciji raspoloženja.

U sklopu istraživanja sprovedenog na 13.626 osoba, oni koji su pojeli samo 15 grama tamne čokolade imali su 70 odsto manju vjerovatnoću da prijave simptome depresije. Osim toga, svojstva tamne čokolade slična kanabinoidima stvaraju sličan ukus, tvrde s londonskog univerziteta.

Složene kombinacije flavonoida u tamnoj čokoladi mogu da pomognu u borbi protiv depresije. Autorka studije dr Sara Džekson piše da istraživanje pruža neke dokaze da konzumiranje čokolade, posebno tamne, može da umanji simptome depresije.

Crna čokolada

Međutim,  dr Džekson  tvrdi – Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se razjasnila uzročno-posledična veza.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: DUPLO ĆEMO PROVJERITI RUSE I BJELORUSE koji apliciraju za CRNOGORSKA DRŽAVLJANSTVA...

– Moglo bi da se dogodi da depresija uzrokuje gubitak interesa za konzumiranjem čokolade, a možda postoje i neki drugi faktori zbog kojih ljudi manje jedu tamnu čokoladu – dodaje.

Ipak, aa čokoladom, kao i sa bilo čime drugim, ne treba preterivati jer to može da škodi vašoj liniji. Jedite sve u normalnim količinama, a čokolada neka bude poslastica kojom ćete se nagraditi nakon zdravog i uravnoteženog obroka…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši