IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR: Uhapšeni zbog SILOVANJA MUŠKARCA, slučaj prijavila SUPRUGA žrtve

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona u Odžaku su uhapsili trojicu muškaraca zbog sumnje da su silovali muškarca sa područja Tuzle.

“Naši inspektori su postupili prema pismenoj naredbi Kantonalnog tužilaštva Odžak i u tom su gradu u Brodskoj ulici izvršili pretres obiteljske kuće i pomoćnih prostorija te pratećih objekata koje koristi 56-godišnji muškarac N. B., čiji puni identitet radi istrage ne možemo otkriti. Pretres smo izvršili oko podne, a vlasnika nekretnina smo uhapsili oko 15.30 sati. Poslije njega, oko 17 sati, uhapsili smo 59-godišnjaka iz Novog Sela kod Odžaka, koji također koristi te prostorije, a priveden je i 48-godišnji muškarac iz Odžaka”, kažu izvori iz policije, prenosi portal “Avaz.ba”.

Sva trojica se sumnjiče da su izvršili krivično djelo silovanja nad muškracem sa područja Tuzlanskog kantona. U MUP-u za pomenuti portal nisu mogli da govore o detaljima ovog slučaja, s obzirom na to da je u toku kriminalistička obrada u odžačkoj Policijskoj upravi.

Čitaj još:   VELIČANSTVENI RAMAZAN U SARAJEVU: BAŠČARŠIJA puna ukrasa i prepuna šetača... (foto, video)

“Postoje osnove sumnje da su trojica muškaraca izvršila krivično djelo silovanja na naročito okrutan ili ponižavajući način. Istražujemo je li prema istoj žrtvi učinjeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji od više izvršilaca, kako je to zakonodavac naveo u krivičnom djelu silovanja, za koje ih sumnjičimo. Nažalost, ovog trenutka ne možemo otkriti više detalja o ovom hapšenju jer se istraga vodi pod nadležnošću pravosudnih tijela Posavskog kantona”, kaže neimenovani izvor pomenutog portala.

Prema zvaničnim informacijama, za ovo krivično djelo  predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do petnaest godina.

Žrtva je starosti između 50 i 60 godina, a slučaj silovanja je prijavila njegova supruga prije nekoliko dana.

izvor: avaz.ba

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Komentariši