IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK U SPLITU: Kupci užasnuti etiketom Coca-Cole na kojoj je ČIČA sa ŠAJKAČOM na glavi!

Kupci u jednoj trgovini u Splitu iznenadili su se kada su na etiketi Coca-Cole pronašli otisnuti lik nasmiješenog gospodina s dugim brkom, crnim prslukom i šajkačom na glavi.

Fotografija “srpske” verzije tog poznatog pića uskoro se proširila i internetom, a mnogi su se zapitali šta ona radi u hrvatskim trgovinama. Natpis na etiketi isto tako kaže da je zemlja porijekla Srbija te da je uvezena iz te iste zemlje, no da je uvoznik Crna Gora. Neki građani zato smatraju da su hrvatski trgovci odlučili kupovati srpsku verziju Coca-Cole jer je jeftinija od one koja cirkulira na domaćem tržištu, piše zagrebački Jutarnji list.

– To je roba iz Srbije, rađena za njihovo tržište. Znalci tvrde da je lošije kvalitete od naše, to jest od ove koja se puni u Hrvatskoj, ali naše trgovce su pridobili nižom cijenom. I sve bi to bilo manje bitno samo da nisu stavili čiču na nju – kaže kupac koji je kupio spornu ambalažu Coca-Cole. 

Novinari su kontaaktirali vanjsku agenciju koja surađuje s hrvatskom inačicom Coca-Cole, no rekli su da će odgovor na upit poslati u ponedjeljak, a ono što su pak sami uspjeli pronaći jest da je “čiko sa šajkačom” dio službene Coca-Coline kampanje “Slavimo kada smo zajedno”, koja se emitirala u Srbiji.

Čitaj još:   Jelena Karleuša: Smrt majke Divne je razorila: "SPAVAJ MIRNO ANDJELE MOJ "!

U toj reklami se prvo pojavljuje više različitih što dobnih, što kulturnih grupa koje zajedno ručaju ili večeraju te su na kraju predstavljena nova pakovanja Coca-Colinih plastičnih boca. Osim gospodina sa šajkačom, tu su i lik mlade osobe sa slušalicama i modernom frizurom, starija i mlađa žena u narodnoj nošnji te punker s irokezom i gustom crnom bradom, kao i moderno odjevena žena.

Slogan te kampanje je “Uvek slavimo kada smo zajedno!”, a videozapis se na službenoj YouTube stranici Coca-Cole pojavio u septembru ove godine. Nije još poznato jesu li “srpske” Coca-Cole slučajno završile na hrvatskom tržištu ili su pak vlasnici trgovina odlučili ići za jeftinijom verzijom, no ono što jest sigurno je da je nekima zasmetao čiko sa šajkačom više nego što bi im zasmetao šećer u samome piću, piše Jutarnji hr.

Prije dvije godine je slična situacija bila u Zagrebu, kada je jedna žena na Facebooku objavila da na Coca-Coli koju je kupila piše da je proizvod uvezen iz Srbije. U objavi je napisala da okus nije jednak onoj “hrvatskoj” Coca-Coli, a i zasmetalo joj je što se radi o nepovratnoj ambalaži.

Čitaj još:   AMERIČKI MEDIJI: "Trump je Erdoganu dao ZELENO SVJETLO za napad na Siriju"!

izvor: SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši