IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

A, KO JE OBORIO RUSKI AVION: Kremlj, “Erdogan sigurno nije…”

Kremlj se fokusira na saopštenja Ankare da su druge osobe izdale naređenje da se obori ruski avioni Su-24, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 03: 12, 17: 55… A, KO JE OBORIO RUSKI AVION: Kremlj, “Erdogan sigurno nije…” 

Portparol kremlka Dmitrij Peskov je komentarisao informacije da je navodno predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan lično izdao naredbu da se obori ruski avion u Siriji 2015. godine.

“Nejasno je odakle su se pojavile te informacije i koliko se mogu smatrati pouzdanima. Mi se fokusiramo na zvanična saopštenja turske strane da su drugi ljudi izdali naređenje za uništavanje ruskog aviona”, prokomentarisao je Peskov. Ruski avion Su-24 oboren je 24. novembra 2015. u Siriji.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je avion oboren raketom klase “vazduh-vazduh”, koja je ispaljena iz turske letjelice F-16 iznad teritorije Sirije i da je avion oboren u Siriji na četiri kilometra od granice s Turskom, prenio je Sputnjik…

Čitaj još:   Erdogan: Uz pomoć Boga i podršku naroda korona virusa ostavljamo iza sebe... (foto)

izvor agencije

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more

Komentariši