IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ: Čekao sam četiri godine, da se”osvetim talijanskom stoperu i poslao sam ga u bolnicu …” (foto)

ZLATAN Ibrahimović je ispričao da je Materazzi napravio nekoliko oštrih startove na njemu, dodajući da nikada nije zaboravio njegove grube postupke…

LOS ANDJELES: Svijet, Sport, fudbal, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 05: 12, 17: 15… ZLATAN IBRAHIMOVIĆ: Čekao sam četiri godine, da se”osvetim talijanskom stoperu i poslao sam ga u bolnicu …”

Švedski napadač bosanskih korijena Zlatan Ibrahimović (38) izjavio je da je “čekao četiri godine” da se osveti Marcu Materazziju…

U intervjuu za magazin “GQ“, popularni Ibra je otkrio da se zbog oštrog starta na meču Juventus- Inter 2006. godine kasnije osvetio italijanskom stoperu i poslao ga u bolnicu.

Ibrahimović je ispričao da je Materazzi napravio nekoliko oštrih startove na njemu, dodajući da nikada nije zaboravio njegove grube postupke.

“Materazzi je ušao u duel poput atentatora i nanio mi povrede. Bio je grub nogometaš. To je donekle i uredu. Ali postoje dva načina da budete grubi, jedan od njih ima svrhu da vam nanesu povredu. To se meni desilo“, kazao je Ibrahimović.

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo i Suljo u prolazu ispred kafića u kome je izbila tuča... (foto)

Istakao je da je i tada želio da se osveti, ali zbog teške povrede nije mogao uraditi ništa.

“Ali već u derbiju u sezoni 2010/11., udario sam ga pokretom iz taekwondoa i poslao ga u bolnicu. Dejan Stanković me je pitao zašto sam to uradio. Odgovorio sam mu da sam taj trenutak čekao četiri godine“, prisjetio se Zlatan koji će sredinom decmebra saopštiti gdje nastavlju karijeru.

Švedsku superzvijezdu povezuju s Milanom, Napolijem, Bolognom i Romom otkako je obznanio da napušta LA Galaxy u decembru.

Nedavno mu je istekao ugovor s LA Galaxyjem, a odmah su krenule medijske spekulacije oko toga koji je klub njegova naredna destinacija.

Blistavu profesionalnu karijeru počeo u Malmeu FF, a zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola...

http://iBalkan.net

Čitaj još:   GROM PREKO BARE: Zlatan, ABRAKA DABRA, umalo urnisao suigrač u slačionici… (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši