IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska, deportovala 59 stranih terorista, od kojih pet u Njemačku… (foto)

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je da je u novembru neutralizovan 131 terorista, od kojih su dvojica na listi najtraženijih…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07: 12, 10: 15… Turska, deportovala 59 stranih terorista, od kojih pet u Njemačku…

Turska je deportovala 59 stranih terorista od 11. novembra, objavilo je u srijedu Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Ismail Catakli, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova, izjavio je također da je u novembru neutralizovan 131 terorista, od kojih su dvojica na listi najtraženijih.

Turska je vratila pet stranih terorista u Njemačku, saopštilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova…

Iz ministarstva su naveli da su njemački državljani vraćeni u zemlju porijekla kao dio nastojanja Turske da vrati strane terorističke borce.

“Izručenje stranih terorističkih boraca u njihove zemlje se nastavlja“, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Nije precizirano kojoj su terorističkoj organizaciji pripadali deportovani borci, ali posljednjih mjeseci naglasak je bio povratku terorista ISIS-a. Nekoliko evropskih zemalja odupiralo se nastojanjima Turske da vrati teroriste ISIS-a, ali Ankara se obavezala da će nastaviti s tim procesom.

Čitaj još:   SANDŽAK DANAS LOVI I HVATA GROZNICA: Trese se Novi Pazar... (foto, video)

Otkako je 2013. godine ISIS okarakterisala terorističkom organizacijom, Tursku su teroristi često napadali, uključujući deset samoubilačkih bombaških napada, sedam bombaških i četiri oružana u kojima je ubijeno 315 ljudi, a stotine ih povrijeđeno.

Kao odgovor na napade, Turska je pokrenula antiterorističke operacije u zemlji i inostranstvu, neutrališući 3.500 i uhapsivši 5.500 terorista ISIS-a...

AUTOR: Jusko BOJADŽIĆ (BH radio 1) ISTANBUL

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši