IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Njemački ljekari ga otpisali, a Dr AVDO mu SPASIO život

Upoznao sam djevojku koja je živjela u Nemačku. Odlučili smo da stupimo u brak i tako sam se oženio i otišao da živim kod nje. Tamo sam se razboleo i imao pet operacija ali i dalje sam bio bolestan. Ljekari su mi govorili da ću živjeti samo još mjesec dana, započinje priču Halilović,momak iz Tutina.

Kada je supruga saznala da nemam lijeka,rekla mi je da me napušta, da je mlada i da treba da živi. To mi je bilo teže od operacija. Volio sam je više od sebe, nikada nisam na to ni pomislio. Tako je ona predala za razvod braka i razveli smo se.

Nakon pete operacije, kada su mi ljekari u Nemačkoj rekli da neću duže živjeti od mjesec dana, došao sam kod svojih roditelja u Tutinu kako bi bio sa njima do kraja mog kratkog života.

Bili su mi jaki bolovi u stomaku,šta god bi pojeo,sve bi povratio,došao sam na 40kg. Tada me jedne noći Babo uzeo i odveo na hitnu u Domu zdravlja u Tutinu,oni mi dali hitno uput za Novi Pazar. Svo vrijeme sam kukao do Pazara, čak i kada su me uveli na prijemnici Hiruškog odeljenja, tada je ušao dr Avdo Ćeranić, rekao je da svi sačekaju u hodniku, samo je jedna sestrica ostala sa njim.

Čitaj još:   Šefka Begović Ličina-OSOLJENE CIPELE

Ja sam i dalje kukao,jer sam imao jake bolove, imao sam tumor na crijeva a prilikom operacije u Nemačkoj dobio i splet crijeva. Ne razumijem se toliko u medicinu. Dr Avdo Ćeranić je rekao da mora hitna operacija, ali me zbog iznemoglosti nijesu mogli odma operisati, već su me cijelu noć pripremali za operaciju. Ujutru sam bio prvi na stolu, ne znam koliko je trajala operacija, znam kada sam se probudio da nisam imao bolova. Dovio sam i danas dovim za tog čovjeka. Dr Avdo Ćeranić mi je spasio život. Sada se osjećam kao kada sam imao 15 godina a imam 29 godina,tada za vrijeme operacije sam imao 25.godina.

Allah daje život kome hoće i koliko hoće,to sam se lično uvjerio.Teško onome ko nevjeruje u Allaha, kaže Halilović rodom iz sela Dolovo, na Pešteri, koji danas živi u Tutinu.

Njegov Babo priča kako je izgubio svaku nadu, kako se prenadao životu svog sina. ”Ako ga u Njemačkoj nisu spasili, kako će onda u Pazaru, ako nije pomoglo pet operacija u Njemačkoj, kako će jedna u Pazaru, nisam se nadao ni jedan posto da će preživjeti. Nakon operacije otišao sam kod Avda Ćeranića kako bi ga častio , nije imalo šanse. Rekao mi je sve te pare odnesi i kupi nešto djeci, imaš sedmoro djece imaš oko njih mnogo troška. To je moja dužnost i obaveza kao ljekara,za mene je najbolja čast što sam spasio život ovom mladom momku.”

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Na snazi narandžasti meteoalarm, u hladu temparatura i do 40 C ali biće i pljuskova... (foto)

Događaj je iz 2015 godine.

autor. Naser Bakić

izvor: sandzaklive

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

One thought on “NOVI PAZAR: Njemački ljekari ga otpisali, a Dr AVDO mu SPASIO život

  1. Nije to jedini slučaj ovog velikana Pazarske KALDRME i gospodina mom ocu je spasio nogu koju su htele njegove nesvesne kolege odseći zbog njihove greške. Sreća da je naišao dr. Avdo i preuzeo to spasio mu nogu i evo hvala Allahu s.w.t. I dan danas je na nogama kao da ništa bilo nije. I naravno moram spomenuti da je lečenje nastavio na njegovoj klinici privatno ali nije naplatio nijedan pregled previjanje već samo materijal koji je tih 90-tih bilo tesko naći. Hvala mu još jednom i da ga Allah s.w.t. nagradi.

Komentariši