IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Komšić i Džaferović NA SIGURNOM: Bili u neposrednoj blizini lokaliteta, gdje se desio napad u Afganistanu… (foto)

Na lokalitetu napada, saznajemo, nalazili su predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović koji su posjetili pripadnike Oružanih snaga BiH.

KABUL: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, srijeda, 11: 12, 20: 25… Komšić i Džaferović NA SIGURNOM: Bili u neposrednoj blizini lokaliteta, gdje se desio napad u Afganistanu…

Ministarstvo odbrane BiH zvanično je saopćilo da se danas u jutarnjim satima desio napad u američkoj vojnoj bazi Bagram u Afganistanu.Upravo na tom lokalitetu, saznajemo, nalazili su predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović koji su posjetili pripadnike Oružanih snaga BiH.

“Svi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažovani na izvršenju misije u bazi Bagram u Afganistanu, kao i članovi delegacije Bosne i Hercegovine koji su trenutno u posjeti u ovoj zemlji, su dobro i zdravo”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako su naveli, naši vojnici nastavljaju izvršenje zadataka, a bh. delegacija nastavlja aktivnosti planirane programom posjete.

Čitaj još:   ZENICA: Nemile scene na Bilinom Polju, policija istjerala navijače Sarajeva s tribine... (foto, video)
Foto: Predsjedništvo BiH

Foto: Predsjedništvo BiH

Komšić i Šefik Džaferović nalazili su se 200 metara od mjesta jutrošnjeg napada na najveću američku vojnu bazu u Afganistanu ”Bagram”, saznaje ATV.

Inače, oni su se jučer susreli sa predsjednikom Afganistana Ashrafom Ghanijem. Predsjedavajući PBiH Komšić i član Predsjedništva BiH Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palati u Kabulu uz najviše državne počasti.

Predsjednik Afganistana zahvalio je za učešće pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u NATO misiji “Odlučna podrška” i za njihov doprinos koji daju u izgradnji mira i stabilizaciji Afganistana.

Predsjednik Afganistana upoznao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa aktuelnom situacijom, ciljevima, dinamikom i rezultatima reformskih procesa koje preduzima afganistanska vlada…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši