IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ahmed, jedini migrant, koji je ostao u ukletom kampu Vučjak…(foto i video)

NAŠI Reporteri snimili su danas kamp Vučjak nakon što su svi migranti otišli iz njega, ili barem nakon što su trebali otići iz njega… 

BIHAĆ: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12: 12, 16: 55… Ahmed, jedini migrant, koji je ostao u ukletom kampu Vučjak…(foto i video)

POSLJEDNJI autobusi s migrantima večeras su napustili kamp Vučjak pokraj Bihaća. Taj će kamp sutra biti sravnjen sa zemljom i zapaljen. 

BILI SU PRISUTNI BROJNI Reporteri koji su snimili kamp Vučjak nakon što su svi migranti otišli iz njega. Ili barem nakon što su trebali otići iz njega. 

ONO ŠTO SI Naišli je da su naišli na Ahmeda. Jedinog čovjeka koji je tamo ostao i prkosi nevremenu i prilagođava se trenutnoj situaciji u do jučer postojećem Migrantskom kampu Vučijak u neposrednoj blizini Bihaća.

U kampu smo vidjeli da je ostao jedan jedini čovjek

Čitaj još:   HOROR NA PISTI: Avionu eksplodirale gume prilikom sletanja, ima povređenih... (video)

U kampu Vučjak je sam samcat ostao jedan jedini čovjek ili živi insan.

Ahmed je, umjesto da ode s ostalima u Sarajevo, pokušao pod okriljem noći ući u Hrvatsku. Ozlijeđen je, kaže da ga je pretukla hrvatska policija i da su ga drugovi napustili. Oni su nastavili igru, kako migranti nazivaju pokušaje prelaska granice.

U napuštenom kampu, naselju duhova, koje samo smradom podsjeća na mjesto na kojem su do prije nekoliko sati ili samo jedan dan živjeli ljudi, sad je samo Ahmed.

Afganistanac daleko od domovine pokušat će preživjeti noć na temperaturi oko nule. Jedini i posljednji stanovnik ukletog Vučjaka.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši