IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sport vijesti- NOVI PAZAR UGASIO ZVEZDU…

Istina živa. Priželjkivali smo pobjedu odbojkaša Novog Pazara u duelu protiv beogradske Crvene Zvezde. Željeli smo da nam napokon krene. Naporno su ove sedmice trenirali naši odbojkaši. Uigravali se sa novim tehničarem Lukom Čubrilom. I zablistali u duelu protiv Crvene Zvezde. Kao da se duša vratila u tijelo domaćeg odbojkaškog kluba. U njegovu igru. Prostrujale su krvotokom igre domaćeg tima precizna i lucidna dizanja komandanta igre Čubrila. Na trenutke Novi Pazar je podsjećao na one slavne dane i vraćao nam nadu da ovom timu treba još samo malo pa da bude izvanredan.

Večeras u dvorani Pendik u utakmici XI kola Banka poštanska štedionica Super lige Sebije Novi Pazar je imao i tijelo i glavu i sve to obogaćeno dušom pa je igra plavih bila tako dominantna da su praktično ugasili Zvezdu bacajući potpuni mrak na nju nakon bljeska iz prvog seta koji su gosti dobili 29:27.


I taman kada smo pomislili da nas ponovo neće, kada smo strepeli da se ne ponove već vidjene stvari u ovom prvenstvu toliko puta, Novi Pazar je zaigrao kao tim. I sve je počelo da funkcioniše besprijekorno. Od servisa, prijema do igre na mreži u bloku i napadu. Nismo mogli zamisliti bolje. Operacija „Zvezda“ počela je da se odvija kao u Povratku otpisanih.

Nekako su Čubrilovi servisi bili prelomni a njegovo majstorstvo i tehnička perfekcija u podizanju lopti na smeč bez bloka svojim saigračima, posebno raspoloženim Tupčiju i Didoviću, bilo je ozbiljan jezičak na vagi prevage Novog Pazara. Razumljivo iako je gost bila Crvena Zvezda sa kojom su utakmice uvijek više od igre u dvorani, s obzirom na loše igre i rezultate domaćih odbojkaša u dosadašnjem toku prvenstva, bilo je malo publike. Ali i to malo, njih oko tri stotine, znalački je i srcem bodrilo plave i nosilo ih do druge ovosezonske pobjede.


Dakle u drugom setu potpuni pad u igri Zvezde. Puca sa plave strane. Bije Tupči, bije Didović a bogami i Eremić, dok Daca zakucava u bloku sa Božovićem. Odbojkaši Zvezde u čudu. Kao da je neka sasvim druga ekipa naspram njih utrčala na parket nakon prvog seta. Ubjedljivo i sjajno Novi Pazar dolazi do izjednačenja u meču 1:1 u setovima.

Čitaj još:   POLUFINALE WIMBLEDONA: FEDERER– NADAL 3: 1, čudesni Rodžer za historiju i finale protiv Đokovića...


U trećem setu već je bilo jasno da je uspavana novopazarska mašina produvala i da će i u nastavku igre za goste biti mnogo problema. Ponovo sjajna igra sa velikim brojem atraktivnih poena u kojem je sigurno jedan od najljepših onaj kada se dva puta fenomenalno branio Zuković i kada je i treći put u tom istom poenu Zvezda imala šansu, Zuković još jednu tešku loptu uspijeva da ulovi, čekićem je vrati ka polju gostiju, lopta kači mrežu, zbunjuje igrače beogradskog tima i zavrašava na njihovom dijelu terena. Zaslužio je Zuković ovacije domaće publike zbog borbenosti i napokon poena.

Treći set je protekao u dominaciji domaćeg tima. Na tehnički tajm aut se otišlo rezultatom 12:8 za Novi Pazar, uz igru koja je , u odnosu na prošle utakmice, podignuta na visoki nivo i skoro do neprepoznavanja, ostalo je samo da plavi rutinski odrade set do kraja. Tako je i bilo te Novi Pazar treći set rješava u svoju korist 25:17 i pravi potpuni obrt.

Kako je u publici sa predsjednikom Odbojkaškog kluba Denisom Mavrićem sjedio i glumac i voditelj Milan Kalinić, veliki prijatelj Novog Pazara ali i veliki navijač Crvene Zvezde to je sve izglednije bilo da ćemo mu poslije utakmice nazdraviti glavu.


Tako nekako i bi. Tek u četvrtom, ispostaviće se odlučujućem setu, uslijedio je potop gostiju. Sjajna igra domaćeg tima, servisi Didovića, Čubrila, Dace, Božovića i posebno Tupčija pomjeraju prijem Zvezde ka ivici terena čineći skoro nemogućom misijom organizovanje nekog smislenijeg napada a u kontrama nemilosrdna paljba za konačnih 25:12 u četvrtom setu i veliku pobjedu odbojkaša Novog Pazara od 3:1 u setovima.

Čitaj još:   FUDBALSKA MAGIJA LEJSA TURKOVIĆA


U domaćem timu Andri Tupči je bio najefikasniji sa 27 poena, odličan je bio i Didović sa 16, Eremić sa 12, Daca sa 10, Božović 7 i Čubrilo sa tri poena nakon tri majstorska kuvanja.Kod gostiju za nijansu bolji od ostalih Nejić i Andonović sa po 13 poena.

Ovo je, u ovom trenutku, mnogo više od pobjede.Ne samo što je savladana Crvena Zvezda već i zato što nam je trebala jedna utakmica u kojoj će Novi Pazar djelovati kao tim, gdje će svaki pojedinac sebe ugraditi u trijumf ekipe, gdje će se osjetiti duh tima, borbenost, želja, igračka strast…Dakle, Novi Pazar je savladao Crvenu Zvezdu na parketu dvorane Pendik kao nagovještaj boljih dana za najtrofejniji novopazarski sportski kolektiv.
Bravo plavi!

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši