IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO, S kim žene najbolje spavaju? (foto)

U istraživanju su sudjelovale 962 žene, njih 57 posto dijeli krevet s partnerom, 55 posto s barem jednim psom, a 31 posto s najmanje jednom mačkom…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, ponedeljak, 16: 12, 22: 55… EVO, S kim žene najbolje spavaju?

Žene se bolje naspavaju kada dijele krevet sa psom, nego kada spavaju kraj muškarca, pokazali su rezultati jednog zanimljivog istraživanja.

Psi ih smiruju, a mačke i muškarci im remete san, pokazalo je jedno izuzetno zanimljivo istraživanje, porazno za jači spol…

U istraživanju su sudjelovale 962 žene koje žive diljem SAD-a. Njih 57 posto dijeli krevet s partnerom, 55 posto s barem jednim psom, a 31 posto s najmanje jednom mačkom.

Sve ispitanice ispunile su upitnik o navikama spavanja i kvaliteti sna i o tome kako se osjećaju spavajući kraj partnera, psa ili mačke. Upitane su kako na njih utječe osoba ili životinja kraj koje spavaju, osjećaju li se sigurnima kraj njih.

Čitaj još:   BRANKA SOVRLIĆ, O OTMICI MUŽA, OTET ZA VRIJEME RATA: Dala sam, ogromne pare da mi ga VRATE...

Nakon prikupljanja podataka i analize odgovora, istraživači su zaključili da žene bolje spavaju kraj pasa, nego kraj muškaraca i mačaka. 

Druga studija, provedena na Klinici Mayo, na 40 muškaraca i žena koji spavaju sa psima pokazala je donekle slične rezultate – ljudi se bolje naspavaju ako s njima u sobi spava pas, no ne i ako on spava s njima u krevetu.

S obzirom da je riječ o istraživanjima malog opsega, ne možemo donositi generalne zaključke o ovoj temi, no rezultati su svakako zanimljivi…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši