IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Amerika pred ISTORIJSKOM ODLUKOM: Da li će Tramp, biti OPOZVAN (foto i video)

Predsjednik SAD Donald Tramp danas je, uoči očekivanog opoziva u Predstavničkom domu američkog Kongresa, naglasio da nije uradio ništa loše…

VAŠINGTON: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, srijeda, 18: 12, 21: 52… Amerika pred ISTORIJSKOM ODLUKOM: Da li će Tramp, biti OPOZVAN (foto i video)

– Da li možete da vjerujete da će me danas opozvati radikalna ljevica, demokrate koje ne rade ništa, A NISAM NIŠTA LOŠE URADIO! Užasna stvar. Pročitajte transkripte – poručio je Tramp na Tviteru.

On je dodao da ovako nešto ne bi nikada trebalo da se dogodi nijednom predsjedniku.

– To je tužno. Imate džentlmena koji je došao u Bijelu kuću, a sve što su oni imali je da mu nikad nisu dopustili ni da udahne. Sve što su željeli je da ga opozovu. Počeli su dan nakon što je izabran, čak i dan nakon što je položio zakletvu – naveo je Tramp obraćajući se sebi u trećem licu.

Naglasio je da je došao u Bijelu kuću s porukom da će da “očisti Vašington” i pomogne ljudima, ističući da je smanjio poreze i ojačao vojsku.

– Oni su ljuti na njega jer je zapravo uradio ono što je rekao da će uraditi. Istorija će zabilježiti da proživljavamo najbolja vremena ikada, dok demokrate samo gledaju ka izborima. Ovaj predsjednik bi samo trebalo da nastavi da se bori kao što se uvijek borio, za sebe i za ovu zemlju – naveo je Tramp.

Predstavnički dom, koji je pod kontrolom demokrata, počeo je da glasa za opoziv Trampa, koji bi tako postao tek treći američki predsjednik u 245 godina dugoj istoriji zemlje, koji će se suočiti sa suđenjem u Senatu i potencijalnom smijenom sa položaja, navodi Glas Amerike.

Čitaj još:   ZNA LI DRITAN S KIM ĆE DIJELITI VLAST: Od žrtava agresije, do saveznika…

Demokrate optužuju Trampa da je zloupotrebio položaj kada je od Ukrajine tražio da istraži bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena, jednog od favorita za osvajanje predsjedničke nominacije Demokratske stranke. Američki predsjednik optužen je i za opstrukciju istrage Kongresa o tom pitanju.

Tramp je uoči glasanja uputio oštro pismo predsedavajućoj Predstavničkog doma Nensi Pelosi, optuživši je za objavljivanje “otvorenog rata američkoj demokratiji” i uporedivši proces impičmenta sa suđenjem vešticama iz Salema.

Očekuje se da će Predstavnički dom, u kojem većinu imaju demokrate, glasati za Trampov opoziv. To, međutim, ne znači automatsku smijenu predsjednika, već se o tome odlučuje na suđenju u Senatu, koji kontrolišu republikanci.

Republikanski senatori podržavaju Trampa i malo je vijerovatno da će glasati za njegovu smijenu…

Čitaj još:   UPOZNAJTE İH: PRVE MUSLİMANKE U AMERİČKOM KONGRESU

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši