IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“MONSTRUOZNO- SRBIJA”: Majka, podvodila ćerku, za 10 do 50 eura, imala pet do šest mušterija dnevno… (foto)

U Srbiji je od početka godine identifikovano 29 žrtava trgovine ljudima, a 80 odsto su maloljetnici…

BOR: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, četvrtak, 19: 12, 15: 52… “MONSTRUOZNO- SRBIJA”: Majka, podvodila ćerku, za 10 do 50 eura, imala pet do šest mušterija dnevno…

Maja Raković iz Bora za borbu protiv trgovine ljudima napominje da decembar nije završen, kao i da postoje slučajevi na kojima se još uvek radi kako bi mogli da se vode kao identifikovane žrtve trgovine ljudima.

Kako kaže, statistika je poražajavajuća, a mi imamo okvirne podatke samo za 20 odsto slučajeva – to su oni za koje se zna.

– Od 100 odsto slučajeva identifikovanih žrtava, 80 odsto su maloljetnici. Starosna granica je od 11. do 18. godine, ali istraživanja pokazuju da se starosna granica spustila do 3,5 godina – dodala je Raković.

Upozorila je da na internetu ima 750.000 predatora i kriminalnih grupa koji “traže” potencijalne žrtve. Dominantna je seksualna eksploatacija.

Raković je ukazala da postoje slučajevi u kojima roditelji podvode djecu.

Čitaj još:   OPALA MU POPULARNOST: Vučić, priznao, da za Srbiju razgraničenje sa Albancima najbolje rešenje...

– Imamo primjer gdje majka podvodi ćerku od 14 godina. Ona je eksploatisana sa pet do šest mušterija dnevno, a kroz svedočenja smo došli dopodatka da je to cifra od 1.000 do 5.000 dinara. To pokazuje o koliko teškim psihološkim profilima se radi – navela je Raković.

Psiholog Katarina Matić kaže da su u takvim situacijama, kada roditelji podvode djecu, istraživači saglasni da se radi o psiho-patološkom profilu u kojem postoje određene karakteristike ličnosti koje su dominantne.

– Postoji istorija rane traumatizacije samog roditelja u okviru porodice ili partnerskih odnosa – kazala je Matić.

Govoreći o trgovcima ljudima, napomenila da je često postoji velika socijalna prilagodljovst ljudi koji vrbuju žrtve. Takođe, kod njih se primjećuje nedostatak osjećanja odgovornosti i krivice, iskustvo zlostavljanja, često supočinioci različitih krivičnih dijela…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši