IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAMP OPOZVAN: Kongres izglasao nepovjerenje, o smjeni odlučivaće Senat… (foto)

Predstavnički dom američkog Kongresa, izglasao opoziv američkog predsjednika Donalda Trampa...

DONALD Tramp je postao treći predsjednik Sjedinjenih Država kojem je izglasano NEPOVJERENJE, evo što slijedi…

Demokrati su nakon 55 dana istrage o opozivu Trumpa u srijedu poslijepodne po hrvatskom vremenu prvo pokrenuli debatu s republikancima o dvije točke optužnice, zloupotrebi predsjedničkih ovlasti i ometanju rada Kongresa, a nakon toga, u četvrtak nešto poslije 2 ujutro po hrvatskom vremenu, uslijedilo je glasanje.

Važno je naglasiti da to još uvijek ne znači da je Tramp smijenjen s dužnosti. O njegovoj smjeni odlučivaće Senat, ali protiv Trampa je sada službeno pokrenut opoziv (eng. impeachment).

Ovo je treći put u istoriji da je Kongres izglasao opoziv predsjednika.

Glasalo se o dvije tačke opoziva optužnice za opoziv koju je sastavio i izglasao Kongresni odbor za pravosuđe: zloupotrebi ovlašćenja  i opstruisanju Kongresa.

DAKLE 230 zastupnika glasalo je za opoziv – demokrati su glasali s 229 glasova za, a pridružio im se jedan nezavisni zastupnik.

Čitaj još:   Svečano u Mrkonjić Gradu: Brojne patriote obilježavaju praznik u mjestu gdje je obnovljena državnost BiH... (foto i video)

Nijedan republikanac nije glasao za opoziv Trumpa. 197 zastupnika glasalo je protiv opoziva – svi republikanci, zajedno s još dvoje demokrata.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši