IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN: Uzvratit ćemo Americi istom mjerom, Nismo ZEMLJA PLEMENA…

¨Uvijek ponavljam da mi nismo zemlja plemena. Ovo je Turska. Sa svojom historijom posjedujemo veliku razliku. Sigurno ćemo uvesti sankcije ukoliko se sve ovo dogodi¨.

Predsjednik Redžep Tajip Erdogan je uputio signal da će Turska uzvratiti istom mjerom Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) ukoliko ova zemlja uvede sankcije Turskoj.

Odgovarajući na pitanja nakon posjete malezijskoj prijestolnici Kuala Lumpuru, Erdogan je analizirao pokušaj SAD-a da uvede sankcije Turskoj koja je kupila protivzračne sisteme S-400 od Rusije i koja je partner u proizvodnji borbenih aviona F-35.

¨Mi smo završili svoj posao. Rekli smo to nekoliko puta. Sada, bez ikakvog stida, kažu da će uvesti sankcije na projekat Turski tok (plinovod kojim se ruski gas preko Crnomorske regije i Turske transportuje u Europu). Ovo je napad na naša prava. I mi ćemo uvesti sankcije ukoliko se to dogodi¨, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   Trampov tvit uzburkao i digao svijet na noge: Potpisano je???

Dodavši da Turska neće stajati i nijemo posmatrati sankcije ako ih SAD uvede, Erdogan je kazao:

¨Uvijek ponavljam da mi nismo zemlja plemena. Ovo je Turska. Sa svojom povijesti posjedujemo veliku razliku. Sigurno ćemo uvesti sankcije ukoliko se sve ovo dogodi¨.

izvor: trt.net

ERDOGAN “Nećemo se povući ni ako nam SAD uvedu sankcije”…

DANAS JE Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas Read more

Komentariši