IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ “PERSONA NON GRATA”: Nepoželjan uoči skupa lidera Zapadnog Balkana u Tirani… (foto)

Uočio današnje posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Tirani na dođaja u sklopu inicijative Mali šengen najavljeni su protesti u organizaciji Pokreta Samoopredeljenje (LVV) u Albaniji…

TIRANA: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, petak, 20: 12, 08: 09… VUČIĆ “PERSONA NON GRATA”: Nepoželjan uoči skupa lidera Zapadnog Balkana u Tirani…

Predhodnog dana je u centru Tirane postavljan poster na kojemm je preko fotografije Vučića ispisano “persona non grata” uz rečenicu “Ovdje dolazi ratni zločinac koji se predstavlja kao dobročinitelj“, javlja Prištinski Kallxo.

Poster je postavljen ispred hotela Rogner u Tirani, u kojem će se održati regionalni sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana.

SAMA Vijest o Vučićevoj zvaničnoj posjeti Albaniji danima se nalazi u centru pažnje medija u Prištini, jer brojni politički predstavnici, u prvom redu predstavnici LVV negoduju zbog ove posjete.

Čitaj još:   FIRER, SE VRATIO U SRBIJU: Ultradesničar otkrio, osnovali stranku i izazili na izbore... (foto)

Haki Abazi, jedan od novijih članova LVV, oglasio se putem Facebooka, navodeći da Vučić ne zaslužuje da posjeti Albaniju zbog poricanja masakra na Kosovu.

“Negiranje masakra u Račku, poricanje sistemskog silovanja na Kosovu, podrška genocidu i rehabilitacija haških kriminalaca ne treba da dobiju dobrodošlicu u Albaniji, posebno ne na račun Kosova i interesa Albanaca“, napisao je on na Facebooku.

U Tirani će se održati i treći po redu sastanak u sklopu inicijative mini-Šengena, koja je takođe nepopularna na Kosovu…

izvor agencije

ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Read more

BEOGRAD Vučić: Radetin tvit neljudski i necivilizovan…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je komentar Read more

Komentariši