IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Carinici na prelazu Gradina: Zaplijenili, jastuk pun eura turskom državljaninu… (foto)

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili 84.000 neprijavljenih evra kojima je bio ispunjen jedan jastuk…

GRADINA: Srbija, Crna Hronika, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26.12.2019, 06: 50… Carinici na prelazu Gradina: Zaplijenili, jastuk pun eura turskom državljaninu…

Prekršaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu stigao mercedes njemačkih registarskih oznaka, kojim su trojica turskih državljana putovala iz Njemačke prema Turskoj…

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, sva trojica su odgovorila odrično i zaista, na prvi pogled se činilo da u automobilu nema ničeg sumnjivog. Ipak iskusni carinski službenici koji su jutros rano bili u smjeni na prelazu Gradina, odlučili su da detaljno pregledaju automobil. 

Tokom kontrole, jedan od carinika je podigao jastuk koji se nalazio na zadnjem sjedištu, jer ga je jedan od putnika koristio za odmor tokom putovanja.

Čitaj još:   ŠOKANTNI SNIMAK: Brutalan napad NiP- ovog HALILA Bajramovića na SULEJMANA Samardžića u hotelu Holiday Inn u SARAJEVU (foto, video)

Odmah je osetio da je jastuk teži nego što bi trebalo da bude, zbog čega je rašiven i tada je potvrđeno da je sumnja bila osnovana. U jastuku se, pored uobičajnog punjenja, našlo i 114.000 skrivenih eura. Kao vlasnik novca prijavio se jedan od putnika, 45-godišnji turski državljanin, koji nije posuedovao nikakav dokaz o poreklu novca. 

Trojici putnika vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 eura, pa će se tako tokom prekršajnog postupka odlučivati o ostatku otkrivene sume u iznosu od 84.000 evra. 

Uprkos stalnim apelima da se sume veće od 10.000 evua prijave prilikom ulaska u zemlju, mnogi putnici to ne čine, pa je zbog neprijave i krijumčarenja samo na graničnom prelazu Gradina tokom 2019. godine oduzeto preko 1,3 miliona eura…

izvor agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: Tendencija desekularizacije Crne Gore će se nastaviti, ANDRIJA Mandić o pomirenju četnika i partizana je nemirljiva kategorija... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši