IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Konačno stiže PRAVA ZIMA: Danas OBLAČNO, HLADNO i VJETROVITO, raste visina snježnog pokrivača… (foto)

DANAS U PREDJELU JUGA EVROPE I BALKANA Najniža temperatura kretaće se od – 3 do 1 stepen, a najviša od – 1 do 2 C…

ISTANBUL: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29.12.2019, 09: 00… Konačno stiže PRAVA ZIMA: Danas OBLAČNO, HLADNO i VJETROVITO, raste visina snježnog pokrivača…

Najniža temperatura kretaće se od -3 do 1 stepen, a najviša od -1 do 2 C…

Danas nas očekuje oblačno, hladno i vjetrovito vrijeme, mjestimično sa snijegom, prema navodima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

U centralnim i južnim krajevima zemlje doći će do povećanja visine snježnog pokrivača, a u planinskim predjelima do stvaranja snježnih nanosa.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -14; Ivan Sedlo -6; Sokolac -5; Sarajevo -3; Bugojno -2; Tuzla -1; Bijeljina, Zvornik 0; Bihać, Sanski Most i Trebinje 1; Banja Luka i Mostar 2; Neum 5°C.

U Sarajevu danas će pasti novi snijeg. Vjetar će biti umjeren i jak, sjeverni i sjeverozapadni…

Oblačno vrijeme sa slabim i povremenim padavinama obilježit će narednih petnaest dana. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima Bosne očekuje se nestabilno vrijeme sa susnježicom i snijegom na planinama, a u nižim predjelima prognozira se kiša.

Na zapadu Bosne te u Hercegovini prognozira se manje padavina. U cijelom prognoznom periodu očekivane vrijednosti temperatura zraka biće primjerene godišnjem dobu, minimalne će se kretati od -3 do 2 u Bosni, na jugu od 2 do 7, a maksimalne od 4 do 9, na jugu do 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Čitaj još:   HABIB:Sparing partner MMA šampiona bio vezan lancem dok se poigravao s njim... (video)

nedelja, 29.12.2019.
Opšta slika je loša. Temperature će biti niske i neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, kada bi hronični bolesnici trebali izbjegavati boravak na otvorenom. Posvuda će preovladavati sjeverno strujanje koje će, uz povremene padavine i povećan sadržaj vlage u zraku, pojačavati osjet hladnoće. Malo toplije i ugodnije će biti na jugu zemlje.

ponedjeljak, 30.12.2019.
Hladno vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na većinu populacije. Opštu sliku će dodatno remetiti porast sadržaja vlage u zraku i sjeverno strujanje. U Hercegovini sunčanije i malo ugodnije, uz povremeno jaču buru koja će praviti probleme osjetljivim osobama. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.  

Zbog snijega, otežano se saobraća na putevima centralne, zapadne i istočne Bosne. Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima (Komar, Nišići, Karaula, Rogoj, Romanija, Makljen, Koričina, Mlinište i Kupres) gdje ima ugaženog snijega na kolovozu.

Čitaj još:   CRNOJ GORI POTREBAN ZAKON O DANU ŽALOSTI...

Dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila. 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši