IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITROPOLIT AMFILOHIJE JE TOTALNO ODLIJEPIO:”Nije s Bogom lako ratovati”

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas da će usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, “odnosno bezakonje i bezakonici, proći kao što su prošli i drevni bezakonici u Vavilonu”.

“Nije s Bogom lako ratovati i to bi trebalo da shvate i ovi naši koji su sada na vlasti. Svi koji su s Bogom ratovali završili su kao Navuhodonosor i drugi zločinci kroz istoriju”, poručio je mitropolit Amfilohije sa bratskog sabranja sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske danas u Ulcinju.

On je istakao da Crkva Božja, kao i oni koji se klanjaju živome Gospodu, prolazi kroz raspeće i stradanje, ali zadobija i silu vaskrsenja Hristovog.

“Ona se ne klanja smrti i prolaznosti, nego Bogu vječnome i neprolaznome, Hristu Bogu našem, oblačeći se u njega u tajni krštenja, primajući duha svetoga u tajni miropomazanja i u drugim svetim tajnama, trudeći se da živi po onome kako je zapovijedio Bog i propovijedajući jevanđelje”, dodao je vladika Amfilohije.

On je naglasio da je to suština i sabranja sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Ko hoće da ide za mnom, neka se odrekne sebe, neka uzme krst svoj i neka ide za mnom. To je poziv Hristov svima, a naročito nama episkopima, sveštenicima, đakonima, ali i svima vjernima. Svi smo prizvani da nosimo krst Hristov i da se poklanjamo njegovom svetome imenu, ocu i sinu i duhu svetome”, rekao je vladika Amfilohije.

Čitaj još:   SRPSKO-CRNOGORSKO USIJANJE: Vučić nikada nije posjetio Crnu Goru! A hoće li to učiniti na Badnje veče?

Mitropolit crnogorsko-primorski naveo je da je u Crnoj Gori “obezbožena lenjinističko-staljinistička vlast” i da su njihovi prethodnici “ubijali i u toku i poslije rata, da su gonili ime Božje, Crkvu Božju, i otimali imovinu, privatnu i crkvenu”.

“Njihovi nasljednici to sada privatizuju i uzimaju direktno za sebe, svoju vlast i čast i srebroljublje. Otišli su, nažalost, i dalje nego što su to uradili titoisti i staljinisti, pa ne samo imanje, već hoće da oduzimaju i hramove Božje. Donijeli su najsramniji zakon koji je donesen ikad u Crnoj Gori”, rekao je vladika Amfilohije.

Bratsko sabranje sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske počelo je danas svetom arhijerejskom liturgijom koju je u crkvi svetog Nikole u Ulcinju služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom.

Skupština Crne Gore glasovima poslanika vladajuće koalicije usvojila je Zakon o slobodi vjeroispovijesti i vjerovanja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji, prema bojazni SPC, vodi ka oduzimanju crkvene imovine.

Usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti naišlo je na ogorčen otpor kod vjernika SPC u Crnoj Gori i proteste koji se ne smiruju.

Čitaj još:   MARKO Kovačević– Šubara- NASTAVLJA SA MANIPULACIJAMA: Nakon saslušanja se pravi lud, misli da će se njegovo nedjelo zaboraviti! (foto, video)

izvor: Srna

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more

Komentariši