IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRLO LOŠE I IZUZETNO NEČASNO: “Koliko MUSLIMANA u BiH treba nestati da Milanović i Kolinda budu sretni?”

Autor: A. Čorbo-Zećo

Neshvatljiv je odnos političkih predstavnika susjednih nam zemalja prema BiH, posebno sada u vrijeme predsjedničkih izbora u Hrvatskoj. Najbolje je situaciju secirao jedna kolega napisavši u jednoj rečenici osvrt na debatu Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića – Kolindin savjetnik Tomislav Madžar, koji javno veliča UZP i zločinca Slobodana Praljka, napao predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, kojem su baš kao i Kolindi problem navodni islamski radikali u Bosni. Ne bih ja tu ništa više dodao.

Ne bih ni ja, osim što iritira priča dolazimo do zaključka – da su svi isti,  a njihove namjere prema BiH nečasne i loše.

Potpuno netačnim i lažnim podacima još uvijek aktuelna predsjednica Kolinda uznemirivala je javnost BiH ali i svjetsku, pa je na njenu priču namjerno nasjeo i francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

No, one koji nisu dovoljno poznavali opus djevanja Milanovića iznenadio je odgovor na pitanje – Predstavljaju li džihadisti u BiH prijetnju za Hrvatsku?

“Predstavljaju za svakoga, ali pitanje je koliko će oni djelovati. Vjerujem da SOA ipak radi svoj posao i u suradnji s drugim agencijama. Džihadisti u BiH su realnost, to je zemlja u kojoj je puno muslimana, odlaze u Irak i Siriju boriti se i vraćaju se indoktrinirani”, rekao je Milanović.

Pitanje dana za Milanovića iz susjedne nam Hrvatske postavio je i bivši reis Mustafa Cerić. 

„Koliki broj muslimana u Bosni je prihvatljiv za vas Hrvate u Hrvatskoj? Koliko je za vas, Milanoviću, ‘puno muslimana’ u Bosni? A koliko bi po vašem ćejfu, Milanoviću, trebalo biti ‘malo’ ili ‘nikako’ muslimana u Bosni? Koliko još muslimana u Bosni treba pobiti u genocidu pa da vi, Milanoviću, budete spokojni u Hrvatskoj?

Koliko ih treba kroatizirati i pokrstiti?

Koliko ih treba u logorima prevaspitati kao što to radi Kina s Ujgurima?

Čitaj još:   KONAČNO BiH skinuta sa crne liste EU...

Daj, molim vas Milanoviću, kažite nam koliko još nas muslimana u Bosni treba da nestane u genocidu pa da vi u Hrvatskoj zajedno sa Kolindom budete happy?

Vaša sreća da budete na vrhu Velike Hrvatske tako što ćete plašiti i braniti Europu od “puno muslimana” u Bosni za nas je prevažna, važnija je od naše sreće što vas imamo za susjeda, koji poput indijskog čajdžije sve zna što treba Indiji osim što ne zna da napravi pravi indijski čaj.

Tako i vi, Milanoviću, sve znate šta treba Hrvatskoj oko Bosne osim što ne znate uradit ono što će Hrvatsku spasiti od depresije mladih Hrvata koji sve više odlaze iz Hrvatske zato što u Bosni ima “puno muslimana”, a u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Engleskoj muslimana ima “malo” pa tamo mogu praviti “Herceg Bosnu”, pardon “Udruženi zločinački poduhvat”!

Jer, gdje god su, Hrvati su konstitutivni narod i zato moraju biti jednakopravni inače to znači da u toj državi ima “puno muslimana”. No, ima jedna nezgoda za vas, Milanoviću, niste vi kreatori floskule o tome da je “puno muslimana” u Bosnu. Tu čast su vam uzeli drugi. Žao mi je zbog toga, ali, na vašu sreću, imate uspješan popravni! Ova vaša izjava briše sve prethodne izjave i penje se na vrh hrvatske genijalnosti u odnosu na Bosnu s “puno muslimana” u njoj!

Čestitam vam na ovom trofeju! Milanoviću, vi ste pobjednik! Čim stupite na prijestolj Velike Hrvatske, javite nam koliko treba da nas muslimana nestane u Bosni! Sretno, bog, Milanoviću!“, napisao je Cerić.

U svemu ovome svakako zabrinjava odsustvo djelovanja bh. zvaničnika, koji na izjave Grabar-Kitarović skoro ne reagiraju, a evo sada i kod Milanovića očito još praznuju.

Čitaj još:   AMATERIZAM I PANIKA Mile DODIKA: "Odbijanje agremana njemačkom ambasadoru je znak da je dotjerao vlastito ludilo do duvara"... (foto, video)

Doduše, isprazna saopćenja gube smisao. Niko još da sjeti da naprimjer organizira eventualno sastanak pod pokroviteljstvom SAD-a i međunarodnih faktora na kojoj bi se analizirala provedba Dejtonskog mirovnog sporazuma i konačno utvrdi u kojim segmentima se ne poštuje ili krši.

Treba jasno i glasno pozvati lidere susjednih država da konačno odustanu od velikodržavnih politika i pretenzija na BiH i da na bazi temeljnih vrijednosti dobrosusjedskih odnosa, počnu BiH priznavati kao sebi ravnu i ravnopravnu susjednu državu.

Toliko je bilo niskih udaraca iz Hrvatske prema BiH da više ni naknadne izjave kako je riječ o lošoj interpretaciji ili lapsusu nemaju smisla. To što spominju je samo vanjska politika Hrvatske, koja se nastavlja u cilju omalovažavanja Bosne i Hercegovine pred Evropom.

izvor: (NAP)   

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more

Komentariši